Έντονα προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στην Αττική
Κοινωνία

Έντονα προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στην Αττική

Έντονα κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα δημιουργεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική, όπου νωρίτερα ήχησε το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Το μεσημέρι επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού. Τα φαινόμενα αναμένεται να γενικευτούν τις επόμενες ώρες, πλήττοντας ολόκληρο τον νομό με καταιγίδες, ισχυρά μπουρίνια και κεραυνούς και χαλάζι.

Λόγω εκδήλωσης των ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων στην Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 14 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Νωρίτερα, λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet