“Έμαθαν τα δάση” 34 σχολεία
Περιφέρεια Αττικής

“Έμαθαν τα δάση” 34 σχολεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 η εκδήλωση για τη βράβευση των σχολείων και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν τα τρία τελευταία έτη (2010-2013) στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση». Μαθητές και μαθήτριες από τα 34 σχολεία που βραβεύτηκαν, εκπροσωπώντας και τις περιβαλλοντικές τους ομάδες, παρουσίασαν τις δράσεις τους. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη ΧΑΝ Αθηνών και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σήμερα η ανάπτυξη δεν συνδέεται μόνο με οικονομικούς δείκτες αλλά και με την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Η διαφοροποίηση αυτή στην αντίληψη της οικονομικής ανάπτυξης δημιουργεί προοπτικές για την αφύπνιση και εγρήγορση της συλλογικής και ατομικής οικολογικής συνείδησης. Επιπρόσθετα, δίνει ελπίδες στη συνειδητοποίηση της σημασίας του περιβάλλοντος, όχι μόνο ως αγαθού που εξασφαλίζει οικονομικούς πόρους, αλλά και ως αξίας και πηγής ζωής μέσω της καλούμενης αειφόρου ή βιώσιμης ανάπτυξης. Η αναγκαιότητα μίας τέτοιας ριζικής μεταβολής των ανθρώπινων αντιλήψεων και συμπεριφορών απαιτεί και τον επαναπροσδιορισμό των δομών και λειτουργιών της θεσμικής και μη εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα.

»Ο πολίτης μαθαίνει να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον κυρίως μέσα στο σχολείο και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

»Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν καθώς και στους εμψυχωτές τους, τους εκπαιδευτικούς, που με ζήλο και μεράκι στέκονται δίπλα στους μαθητές τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet