Γ. Πατούλης: Θα επενδύσουμε στον θαλάσσιο τουρισμό με έργα και παρεμβάσεις
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Θα επενδύσουμε στον θαλάσσιο τουρισμό με έργα και παρεμβάσεις

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του 18ου East Med Yacht Show, μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η έκθεση διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη,  θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2019, διοργανώνεται από την Ένωση Πλοικτητών Ελληνικών Σκάφων Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το γιώτινγκ αναμφίβολα τα τελευταία 40 χρόνια αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και μία σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα μας.

Ιδιαίτερα  συνεχάρη τον κλάδο για τις προσπάθειες που καταβάλλει  για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που μπορεί να παράσχει, τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, την πάταξη του φαινομένου των παράνομων ναυλώσεων, την βελτίωση των λιμενικών υποδομών και γενικότερα την επίλυση όλων των – συναφών με τον κλάδο – προβλημάτων.

Όπως υπογράμμισε, «δυστυχώς το κράτος δεν έχει ανταποκριθεί στο μέγεθος που αναλογεί σε αυτό το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού μας, με συνέπεια να χρονίζουν παθογένειες όπως η ανεπάρκεια των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών (μαρίνων), η ανυπαρξία κατάλληλων χώρων διαχείμασης και συντήρησης των σκαφών, η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού για mega yachts (άνω των 40 μέτρων), η έλλειψη σχεδίων ασφαλείας στις μαρίνες, η απουσία οράματος και μακρόπνοου σχεδίου ανάπτυξης όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής, η ανάγκη δημιουργίας μόνιμων αντιρρυπαντικών σταθμών σε κάθε λιμενική εγκατάσταση και μαρίνα».

Κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στους στόχους του είναι η προώθηση της κατασκευής υδατοδρομίων σε περιοχές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με στόχο τη σύνδεση του με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, με υδροπλάνα.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, διατύπωσε τη διαβεβαίωση ότι θα επιδιώξει από την 1η Σεπτεμβρίου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που κρατούν πίσω την ανάπτυξη της χώρας, με έργα και παρεμβάσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα στο κράτος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet