Γ. Σγουρός: Είμαστε αφοσιωμένοι στην Αττική
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Είμαστε αφοσιωμένοι στην Αττική

Τις θέσεις της παράταξής του για τα προβλήματα της Αττικής ανέπτυξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο στρογγυλό τραπέζι που οργάνωσε ο Αθήνα 9.84, με την Ελεονώρα Ορφανίδου, ενόψει των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, μαζί με τη Ρένα Δούρου και τον Γιάννη Πρωτούλη.

Ο Γιάννης Σγουρός μίλησε για:

Ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος την παράταξή του:

Γιατί υπάρχει αδιαμφισβήτητη εμπειρία, έργο, εντιμότητα. Είμαστε μία Παράταξη 18 χρόνια σταθερή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Έχουμε την πολιτική μας ταυτότητα αλλά την αφήνουμε έξω από την αυτοδιοίκηση. Δεν την κάναμε να φύγουμε για άλλες καρέκλες. Πιστεύουμε στον θεσμό, είμαστε αφοσιωμένοι στην Αττική. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Η αυτοδιοίκηση είναι για να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική:

Σήμερα το μοντέλο εξαντλείται στο σύστημα «σκάβουμε τα βουνά μας και θάβουμε τα σκουπίδια μας». Ακυρώθηκαν ώριμοι σχεδιασμοί και αντικαταστάθηκαν με κατά φαντασία σχεδιασμό γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Προχωράμε άμεσα στην επαναξιολόγηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική, σε προτεραιοποίηση δράσεων με έμφαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, σε τεχνική συνδρομή σε Δήμους ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων.

Την αντιπλημμυρική προστασία:

Η αρμοδιότητα ήλθε στην Περιφέρεια το 2011. Δεν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας στο παρελθόν από το κράτος. Στην Περιφέρεια Αττικής κάναμε έργα και μελέτες άνω των 400 εκατ. ευρώ και δίναμε έμφαση στις πολιτικές πρόληψης. Στη Μάνδρα και στο Μάτι έγινε κακός υπολογισμός εκ των προτέρων. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά αλλά το αποτέλεσμα.

Τα δώρα των Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας:

Έχουν τρελάνει τον κόσμο που δεν ξέρει τι να κάνει και πολλές φορές πέφτει και θύμα παραπληροφόρησης ή και θύμα επιτήδειων που πάνω στην αναμπουμπούλα του τρώνε τα λεφτά. Αυτό που γίνεται σήμερα που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι τρέχουν στα δικαστήρια και καταθέτουν σωρηδόν την μια αγωγή μετά την άλλη για να πάρουν πίσω τα λεφτά είναι πρωτοφανές. Δεν μπορεί να κρίνεται το οικονομικό μέλλον της χώρας στα δικαστήρια. Ούτε να υπάρχουν υπάλληλοι και συνταξιούχοι δύο κατηγοριών γιατί κάποιοι κερδίζουν τις αγωγές και κάποιοι τις χάνουν, κάποιοι κάνουν αγωγές κάποιοι όχι. Τα κόμματα πρέπει να ομονοήσουν και να συνεργαστούν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet