Ενισχύονται με εξοπλισμό 16 νοσοκομεία της κεντρικής Αθήνας
Περιφέρεια Αττικής

Ενισχύονται με εξοπλισμό 16 νοσοκομεία της κεντρικής Αθήνας

Επ αφορμή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για 31 νοσοκομεία, 23 της 1ης και 8 της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 40,6 εκατομμυρίων ευρώ η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας από τη μια την ύψιστη σημασία της διασφάλισης  ενός από τα πιο βασικά δικαιώματα του πολίτη: της πρόσβασης στη δημόσια δωρεάν υγεία και αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την έμπρακτη υποστήριξη της καθημερινότητας του, πήρε αυτή την εξέχουσα πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων κοινωνικής πολιτικής που έχει αναλάβει».

Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών σημείωσε τα εξής: «Στοχεύοντας στην βελτίωση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών στα νοσοκομεία  του Κεντρικού Τομέα Αθηνών που αποτελούν δομές υγείας πανελλαδικής εμβέλειας προβαίνουμε στην κάλυψη των ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού δεκαέξι (16) νοσηλευτικών ιδρυμάτων με την προμήθεια σημαντικών ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων όπως αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι, μαστογράφοι, ψηφιακοί στεφανιογράφοι, ακτινοσκοπικά συγκροτήματα, κ.ά.. συνολικού προϋπολογισμού 16.815.000 ευρώ που θα ενισχύσει έμπρακτα την δυνατότητα του πολίτη του κέντρου και όχι μόνο, να καλύπτει τις ανάγκες του στους δημόσιους φορείς υγείας».

Ενδεικτικά η Π.Ε. σημειώνει ότι μεγάλα νοσοκομεία εξοπλίζονται με μηχανήματα ποσού ύψους ξεκινώντας από το «Ευαγγελισμός» 4.695.000 ευρώ, το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» 2.300.000 ευρώ, τα Νοσοκομεία Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» και «Αγία Σοφία» 1.980.000 ευρώ, το «Ιπποκράτειο» 1.800.000 ευρώ, «Γεννηματάς» 950.000 ευρώ, «Η Σωτηρία» με εξοπλισμό ύψους 900.000 ευρώ, «Αλεξάνδρα» 850.000 ευρώ, «Λαϊκό» 660.000 ευρώ, αλλά και νοσοκομεία συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπως το «Ελ. Βενιζέλου» «Α. Συγγρός» και το «Οφθαλμιατρείο» με μηχανήματα ύψους 700.000 ευρώ. Επίσης ενισχύονται νοσοκομεία που στους δύσκολους καιρούς που περνάμε αποκτούν όλο και μεγαλύτερες ανάγκες όπως το «Ελπίς», το «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο», «Η Παμμακάριστος» «Η Αγία Ελένη» με ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό ύψους 1.985.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου εισηγήθηκε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης 280.000 ευρώ με την 1η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» για το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και ολοκλήρωση εργασιών στο Κυριαζίδειο κτήριο του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία». Η κα Ερμίνα Κυπριανίδου επισήμανε ότι σε συνέχεια της χρηματοδότησης 1.082.400,00 ευρώ, για τις «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις & ανακαίνιση στο Κυριαζίδειο κτήριο» η εν λόγω χρηματοδότηση έρχεται να ολοκληρώσει  τις συνολικές  παρεμβάσεις της Περιφέρειας για ένα κτήριο που επιτελεί σημαντικό σκοπό προσφέροντας στέγαση στους συγγενείς των περιθαλπομενων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet