Άρθρο – παρουσίαση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian και η δημοσιογράφοs Helena Smith, με τίτλο «Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα». Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στις απόψεις της περιφερειάρχη αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές και την “καταστροφολογία” γύρω από την πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου:
Ρένα Δούρου, ΣΥΡΖΑ: «Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα»
Της Helena Smith (Αθήνα)
Όταν η Ρένα Δούρου ανέλαβε τα καθήκοντά της ως περιφερειάρχης Αττικής (στην Περιφέρεια η οποία περιλαμβάνει την Αθήνα), το προσωπικό κράτησε την ανάσα του. Όντας το μόνο μέλος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ) που εξελέγη σε ένα τόσο υψηλό δημόσιο αξίωμα, η πολιτικός είχε υποσχεθεί ολοκληρωτική και ριζική εξυγίανση μετά τη νίκη της στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον περασμένο Μάιο. Από πού θα αρχίσει η 40χρονη μαχητική περιφερειάρχης; Από την ενδημική διαφθορά στον δημόσιο τομέα ή από την ευνοιοκρατία που επί 40 έτη «λάδωνε τα γρανάζια του»;
«Δίνοντας το παράδειγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, γέρνοντας στον καναπέ, μετά το τέλος ενός δωδεκάωρου εργασίας. «Το πρώτο πράγμα που ήθελα να δείξω ήταν η πίστη μου στην αξία της σκληρής δουλειάς. Δεν βρέθηκα εδώ διότι πίστεψα ότι αυτή η θέση μού ανήκει ή ότι έχω κάποιο προνόμιο. Αυτή είναι η δική μας διαφορά από τους άλλους».
Σε μια χώρα τόσο πολωμένη όπως η Ελλάδα -πόλωση η οποία εντείνεται ολοένα και περισσότερο καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, και που θα μπορούσε να βελτιώσει ή να επιδεινώσει τη σχέση της με την Ευρώπη- η Δούρου παρακολουθείται στενά. Αξιωματούχοι της Κομισιόν, αλλά και πρέσβεις χωρών που συνδέονται με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν καταβάλλει 240 δισ. ευρώ (187 δισ. £) ως κεφάλαια διάσωσης για την αφερέγγυα ελληνική οικονομία, έχουν περάσει από το κατώφλι του γραφείου της στον έβδομο όροφο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχία πρώην Σοσιαλιστών, συνδικαλιστών, πρώην κομμουνιστών, Μαοϊκών, Τροτσκιστών και Πρασίνων, που μόλις τρία χρόνια πριν βρισκόταν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται αλματωδώς, λόγω της αντίθεσής του στη λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδοτική στήριξη στη χώρα. Με την Αριστερά τώρα ως την επικρατέστερη να αναδειχθεί νικήτρια στις βουλευτικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου, η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης, η οποία προήλθε από το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας θα μπορούσε να λειτουργήσει στην εξουσία.
«Έρχονται εδώ και λένε όλα αυτά τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι προάγγελος του χάους. Και ρωτώ: ποιο είναι το χάος; Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγινε καμία διαρθρωτική μεταρρύθμιση, το μόνο που είδαμε ήταν πολιτικές οι οποίες οδήγησαν στο χάος».
Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μια ιστορική ημέρα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, δηλώνει το πρώην στέλεχος διαφήμισης. «Από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το 1821, δεν υπήρξε ποτέ η Αριστερά στην εξουσία», λέει χαμογελώντας. «Η Αριστερά μπορεί να εμφυσήσει νέα πνοή και θα το πράξει».
Η Ελλάδα, υποστηρίζει, αφού άντεξε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση της Ευρώπης με μέτρα λιτότητας, χρειάζεται μια ριζική αλλαγή προκειμένου να αντιμετωπίσει την «ανθρωπιστική κρίση» και να οδηγηθεί ξανά στον πολιτισμένο κόσμο. «Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο», λέει η Δούρου, απαριθμώντας τα δεινά που τη μαστίζουν από την οικονομική της κατάρρευση στο τέλος του 2009.
«Όλοι οι φίλοι μου είναι οικονομικοί μετανάστες. Έφυγαν για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανεργία που χτύπησε ρεκόρ. Όσοι από εμάς έχουν παραμείνει αντιμετωπίζουν έναν διπλό πόλεμο: να λύσουν τα άμεσα προβλήματα, αλλά και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του πολιτικού συστήματος που έχει καταστραφεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε την ευκαιρία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για να φέρουμε την αλλαγή».
Η Δούρου ενσαρκώνει αυτή την αλλαγή με πολλούς τρόπους. Κόρη ενός αστυνομικού «που πήγαινε σχολείο ξυπόλυτος», γεννήθηκε στο Αιγάλεω της δυτικής Αττικής, ένα προάστιο της εργατικής τάξης, όπου και ακόμα κατοικεί. Με υπερηφάνεια δείχνει στους επισκέπτες μια φωτογραφία που την απεικονίζει με τη μητέρα της, την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της -η μόνη φωτογραφία που κοσμεί το γραφείο της.
«Οι γονείς μου ήταν συντηρητικοί, αλλά και πολύ ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και έκαναν τα πάντα για να μου προσφέρουν την καλύτερη εκπαίδευση», τονίζει η Δούρου, που σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ στην Αγγλία.
Ακριβώς επειδή δεν της δόθηκαν ποτέ τα προνόμια που δόθηκαν σε εκείνους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια- δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα καταργήσει τώρα.
«Κοιτάξτε αυτό το κτήριο», λέει, αναφερόμενη στο οργουελικό κτήριο που στεγάζει την Περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι γελοίο. Μόλις μπορέσουμε, θα μετακομίσουμε». Το ενοίκιο στοιχίζει στο κράτος 80.000 ευρώ τον μήνα και στεγάζει μόλις 100 από τους 2.200 εργαζομένους της Περιφέρειας.
Η Δούρου, που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2012, όπως και πολλοί που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπεύθυνη για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 575 εκατ. ευρώ. Πρώτη της προτεραιότητα ήταν να αυξήσει τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια από 1,9 εκατ. ευρώ σε 13,5 εκατ. ευρώ. Με τα επιπλέον χρήματα, συστάθηκαν τράπεζες τροφίμων σε συνεργασία με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, χορηγήθηκε υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους και δόθηκε υποστήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες -ένα αυξανόμενο πρόβλημα από την αρχή της κρίσης.
Ακόμη πιο αντισυμβατική ήταν η ενέργειά της να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα που είχε διακοπεί σε 38.000 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και να ακυρώσει τις συμβάσεις των «κατεστημένων συμφερόντων» σχετικά με την επεξεργασία των απορριμμάτων.
Επίσης, η κ. Δούρου ήρθε σε ρήξη με την κυβέρνηση όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων, το οποίο αποτελεί κεντρικό αίτημα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, δίνοντας μια πρώτη γεύση όσον αφορά στην υλοποίηση των υποσχέσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς.
«Δεν είμαι εναντίον της αξιολόγησης ως θεσμού, αλλά όταν ο νόμος προβλέπει ότι το 15% των υπαλλήλων θα θεωρηθεί αυτόματα πλεονάζον προσωπικό, τότε η αξιολόγηση αποτελεί μια δικαιολογία για περικοπές θέσεων εργασίας, πράγμα που δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε».
Ωστόσο, η κ. Δούρου επιμένει ότι οι υπάλληλοι που χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν, θα εκδιωχθούν μέσω της παραπομπής τους στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. «Είμαι άνθρωπος των πράξεων και δεν μου αρέσουν οι συγκρούσεις για ασήμαντα ζητήματα, όταν όμως αποφασίσω να συγκρουστώ θέλω να κερδίσω τη μάχη», λέει η κ. Δούρου.
Οι επικριτές της κατηγορούν την κ. Δούρου ότι είναι πεισματικά προκλητική σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή για τη χώρα. Οι συγκρουσιακές πολιτικές που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναβιώσει τους φόβους ότι, εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός, η Ελλάδα μπορεί να εξωθηθεί εκτός ευρωζώνης πράγμα που θα σήμαινε και άμεση επιστροφή στη δραχμή.
Καθώς η προεκλογική αντιπαράθεση κλιμακώνεται, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, εντείνει την «επίθεση» γοητείας με σκοπό να πείσει την Ευρώπη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Η κ. Δούρου κάνει μια νύξη για την πραγματική μάχη που θα έχει μπροστά του το κόμμα της, όταν αναφέρει ότι για πάρα πολύ καιρό η Αριστερά έχει αρνηθεί να κάνει τους αναγκαίους συμβιβασμούς που απαιτεί η ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών.
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα, για παράδειγμα, προτιμά πάντα την άνεση του να ασκεί αντιπολίτευση και γνωρίζω ότι κάποιοι [που ανήκουν στην άκρα αριστερά] με κατηγορούν ότι είμαι μετριοπαθής», λέει η κ. Δούρου. «Όπως λέει η παροιμία, δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά. Εμείς θα υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας και ο λαός θα μας κρίνει από τα αποτελέσματα».
Βιογραφικό
Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών πριν συνεχίσει τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις πολιτικές επιστήμες. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής.
Συνέβαλε στην ίδρυση της οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενός ευρωκομμουνιστικού κόμματος που αποτέλεσε τη βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ενός συνασπισμού κομμάτων που συγκροτήθηκε το 1995. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο της διαφήμισης και των εκδόσεων και είχε ενεργή συμμετοχή στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.
Καθώς ο ελληνικός λαός άρχισε να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, η κ. Δούρου, η οποία φημίζεται για την ψυχραιμία της -έμεινε εντελώς ατάραχη όταν δέχθηκε επίθεση σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής και εξελέγη βουλευτής το 2012.
Τον Μάιο του περασμένου έτους ο ΣΥΡΙΖΑ την έχρησε υποψήφιά του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, της πιο μεγάλης και σημαντικής περιφερειακής αρχής της χώρας. Διεξήγαγε μια προεκλογική εκστρατεία παλαιού τύπου πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα με το σύνθημα «αν σας αρέσει η ζωή σας όπως είναι τώρα, μη με ψηφίζετε» και κατάφερε να εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής με ποσοστό 50,8% και να γίνει η πρώτη αριστερή υποψήφια που αναλαμβάνει να ασκήσει διοικητική εξουσία στην Ελλάδα.
Σχετικά άρθρα
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στις 2/2 στα Βριλήσσια
Γιορτή υιοθεσίας διοργανώνεται στα Βριλήσσια την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (πρ. ΤΥΠΕΤ),…
Νέες φωλιές για πουλιά στο Δάσος Συγγρού
Στην τοποθέτηση 15 ξύλινων φωλιών σε επιλεγμένα σημεία του δάσους τοποθέτησαν, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού,…
Υποχρέωση καταγραφής αποικιών αδέσποτων και Μητρώο Εθελοντών Σιτιστών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, θέτει σε εφαρμογή από 4/3/2025…
Βοήθεια από ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ για τα αδέσποτα της Σαντορίνης
Αποστολή βοήθειας προς τα αδέσποτα ζώα της Σαντορίνης και τις ομάδες των φιλόζωων πολιτών που παραμένουν στο νησί για να…
Επιτυχημένη η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στα Βριλήσσια
Δεκαεπτά ζωάκια βρήκαν το νέο τους σπίτι στη γιορτή υιοθεσίας που διοργάνωσε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 ο Φιλοζωικός Σύλλογος…
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στις 2/2 στα Βριλήσσια
Γιορτή υιοθεσίας διοργανώνεται στα Βριλήσσια την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (πρ. ΤΥΠΕΤ),…
Νέες φωλιές για πουλιά στο Δάσος Συγγρού
Στην τοποθέτηση 15 ξύλινων φωλιών σε επιλεγμένα σημεία του δάσους τοποθέτησαν, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού,…
Για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι ενημέρωσε ο δήμαρχος τον Δ. Καιρίδη
Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη του Αμαρουσίου συζήτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον βουλευτή της Ν.Δ….
Η Μιλένα Αποστολάκη ζητά την κατάργηση της «τροπολογίας Βορίδη» με αφορμή τον Δήμο Βριλησσίων
Η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία…
Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τη βουλευτή της Νίκης Ασπασία Κουρουπάκη
Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση στο Χαλάνδρι, η κοπή…
Μιλένα Αποστολάκη: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να προστατέψει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο
Άρνηση να αναλάβει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο από την καταχρηστική συμπεριφορά των ελληνικών…
Ερώτηση στη Βουλή από τη Μ. Αποστολάκη για το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας
Ερώτηση στη Βουλή για το πρόβλημα με τις κτηριακές υποδομές του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας κατέθεσε η βουλευτής του…
Για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι ενημέρωσε ο δήμαρχος τον Δ. Καιρίδη
Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη του Αμαρουσίου συζήτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον βουλευτή της Ν.Δ….
Η Μιλένα Αποστολάκη ζητά την κατάργηση της «τροπολογίας Βορίδη» με αφορμή τον Δήμο Βριλησσίων
Η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία…
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το…
Κοινωνικό ανάχωμα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια – Βίντεο
Την καταγορηματική αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια εξέφρασαν η δημοτική αρχή του Δήμου…
Δεν κατεβαίνει για δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις εκλογές του 2023 ο Τάσος Μαυρίδης – Αποχαιρετισμός με συγκίνηση, αλλά και «καρφιά»
Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος…
Η προσαγωγή, η σύλληψη, τα πολιτικά μηνύματα και η επόμενη μέρα – Συνέντευξη Τύπου Σωτήρη Λαπιέρη
Την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Λαπιέρης δέχθηκε απρόκλητη, όπως…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το…
Μ. Αρτόπουλος: Μεγάλη μείωση περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό από τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας!
Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του…
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος COVID-19
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology…
Διατροφή στις πανελλαδικές – Οδηγός για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα
Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση, απόδοση και ενέργεια, πόσο μάλλον την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Μπορεί να…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Δημήτρης Κούβελας: Αντιμετώπιση ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου κατά της COVID-19
Πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που δημιουργήθηκαν εμβόλια ως το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δυστυχώς, υπήρξε και…
Μ. Αρτόπουλος: Μεγάλη μείωση περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό από τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας!
Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του…
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος COVID-19
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology…
Εγγραφείτε στο Newsletter
* Θα λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα της τελευταίας εβδομάδας.
ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA