“Λοξή Τάξη”: Υπαίθριο σχολείο στο Πεδίο του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

“Λοξή Τάξη”: Υπαίθριο σχολείο στο Πεδίο του Άρεως

Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο», και  άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως, παρουσιάζουν το έργο του Ζάφου Ξαγοράρη «Λοξή Τάξη» (2015) που σκοπεύει να λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, κι ως συμμετοχικός σχεδιασμός για την υπαίθρια διδασκαλία.

"Λοξή Τάξη" - αφίσα“Το Πεδίο του Άρεως μπορεί να σημάνει την επιλογή της Περιφέρειας Αττικής να αναμετρηθεί εκ νέου με μια βιώσιμη εκπαιδευτική πολιτική μέσα από την επιστροφή της ορατότητας της παιδικής ηλικίας στην πόλη”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η παρουσία των παιδιών στους δημόσιους χώρους, η πρόληψη κατά της χρήσης ουσιών, η κοινωνική οικονομία, η πολιτισμική αντιστάθμιση στις κοινωνικές ανισότητες, οι σχέσεις της αρχιτεκτονικής με την παιδαγωγική, τα ποδήλατα, ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, καθώς και γενικότερα τα δικαιώματα του παιδιού, είναι η κεντρική ιδέα του υπαίθριου σχολείου της κοινότητας.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με θέμα «Δημιουργία θεματικού κοινωνικού πάρκου».

Κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα, από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, προβολές, παρουσιάσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις στο Θέατρο Αλίκη του Πεδίου του Άρεως.

Το πρόγραμμα του υπαίθριου σχολείου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet