Οι «βόρειοι» δήμαρχοι εύχονται για τη νέα σχολική χρονιά
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Οι «βόρειοι» δήμαρχοι εύχονται για τη νέα σχολική χρονιά

Ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά και οι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά τους δημότες.

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεών τους με αφορμή το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία η προεργασία που έχουν κάνει οι δήμοι, αλλά και η διάθεσή τους να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, σε κλίμα συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους.

Παρατίθενται οι πλήρεις ανακοινώσεις των δημάρχων (συνεχής ενημέρωση).

Γιάννης Μυλωνάκης, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Αύριο (σ.σ. 11/9) χτυπά το πρώτο σχολικό κουδούνι της νέας χρονιάς και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας, να έχουν μια δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και όμορφες εμπειρίες.

Στους εκπαιδευτικούς μας, εύχομαι καλή δύναμη στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και στους αγαπητούς γονείς θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για τη στήριξη και την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί.

Γνωρίζουμε πως οι ανάγκες στα σχολεία μας είναι αρκετές. Ωστόσο ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αλλά και των Συλλόγων Γονέων, προκειμένου από κοινού να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό μέσα στο καλοκαίρι και αφού προηγήθηκε καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία μας και δίνοντας έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής, ξεκινήσαμε την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης επειγουσών φθορών.

Οι παρεμβάσεις μας έγιναν στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας του 2023 , την οποία υπογράψαμε τον Ιούλιο, αλλά και με πόρους που φροντίσαμε να διασφαλίσουμε από τον προϋπολογισμό μας. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο θα συνεχίσουμε με σημαντικές εργασίες και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, χωρίς βεβαίως να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να θωρακίσουμε τις σχολικές μας υποδομές, το δυνατόν περισσότερο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο αγώνας μας για τη συνεχή βελτίωση των σχολικών υποδομών είναι διαρκής και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις με στόχο όλα τα σχολεία της πόλης μας είναι ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά για τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Γιάννης Πισιμίσης, δήμαρχος Βριλησσίων

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους. Στις μαθήτριες και τους μαθητές μας καλή πρόοδο, δύναμη, κριτική σκέψη και μην σταματάτε να ονειρεύεστε έναν καλύτερο κόσμο. Στους εκπαιδευτικούς μας και τις διευθύνσεις των σχολείων μας καλή δύναμη στο σπουδαίο λειτούργημα που επιτελείτε. Στους γονείς καλή δύναμη στον μεγάλο αγώνα στήριξης των παιδιών. Από την πλευρά μας, ο Δήμος Βριλησσίων θα είναι δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Καλή αρχή!

Βασική μας προτεραιότητα είναι οι μαθητές μας να επιστρέψουν σε ένα καλαίσθητο, λειτουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Η προσπάθεια μας για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης μας είναι διαρκής και δεν περιορίζεται στους θερινούς μήνες. Βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Νίκος Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Με χαρά και αισιοδοξία, σας καλωσορίζω στη νέα σχολική χρονιά! Είμαι περήφανος για όλη την σχολική κοινότητα της πόλης μας και βέβαιος, πως το νέο σχολικό έτος, έρχεται με πολλές υποσχέσεις και ευκαιρίες για όλους!

Όταν συνεργαζόμαστε, καταφέρνουμε το αδύνατο και στόχος όλων μας, είναι να υποστηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε τους μαθητές της πόλης μας, στον δρόμο της επιτυχίας και συνάμα της ευτυχίας!

Αγαπητοί γονείς, μιλώντας σαν πατέρας θα πω πως…είμαστε η κύρια στήριξη των παιδιών μας στην εκπαίδευσή τους. Εμείς, μπορούμε να δημιουργήσουμε γι’ αυτά ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική τους επιτυχία αλλά και την ευτυχία τους!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σας ευχαριστούμε για την σημαντική εργασία και την αφοσίωσή σας! Περιμένουμε να μοιραστείτε και αυτή τη χρονιά, τις γνώσεις σας με τα παιδιά, με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό για διδασκαλία.

Αγαπημένοι μαθητές, είστε οι ήρωες κάθε σχολικού έτους! Σε αυτή τη νέα αρχή, σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε τις δυνατότητές σας και να παρακολουθήσετε με προσήλωση τα μαθήματα σας. Να έχετε στις σχολικές αίθουσες την περιέργεια και τη προθυμία για μάθηση. Και στο διάλειμμα έξω στην αυλή, ξεγνοιασιά και κέφι για παιχνίδι. Ωστόσο, όπου κι αν βρίσκεστε να θυμάστε πως ο καθένας από εμάς κάνει το δικό του ξεχωριστό ταξίδι και έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά! Να θυμάστε ότι είστε σημαντικοί και αξίζετε!

Εμείς, μαζί με τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς σας, θα σας υποστηρίξουμε και θα διευκολύνουμε τη μαθησιακή σας εμπειρία, καθώς εσείς θα ανακαλύπτετε και θα αναπτύσσετε τις ικανότητές σας. Θα συνεργαστούμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και είμαι σίγουρος πως θα είναι ένα ταξίδι ευχάριστο, γεμάτο δημιουργία & ανακαλύψεις! Αγκαλιάστε τις ευκαιρίες που σας προσφέρει η εκπαίδευση και είμαι βέβαιος, ότι μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα!

Εύχομαι σε όλους, ένα επιτυχημένο και δημιουργικό σχολικό έτος!

Βασίλης Ξυπολυτάς, δήμαρχος Κηφισιάς

Κάθε νέα σχολική χρονιά, κάθε αρχή, φέρνει μαζί της ενθουσιασμό, προκλήσεις, ευκαιρίες, συναισθήματα και προσδοκίες.

Κάθε μέρα στο νέο σας «ταξίδι» θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την ταυτότητά σας, τις φιλοδοξίες, και τις κλίσεις σας και θα σας κάνει καλύτερους πολίτες, ικανούς να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που σας περιμένουν με περισσότερη αυτογνωσία και υπευθυνότητα.

Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας και απαιτήστε για εσάς το καλύτερο, μελετήστε, διασκεδάστε, κάντε νέους φίλους, ανακαλύψτε νέους κόσμους και στοχεύστε ψηλά στο παρόν και το μέλλον.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ρόλος του σχολείου στην κοινωνία μας είναι θεμελιώδης γιατί προετοιμάζει τα παιδιά μας και γαλουχεί τους πολίτες του αύριο, όπως και η οικογένεια που αναμφίβολα είναι το πρωταρχικό εκπαιδευτικό περιβάλλον της ζωής μας.

Οι δάσκαλοι, με τη βοήθεια ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα είναι μαζί σας για να σας μεταδώσουν αυτόν τον πλούτο γνώσεων και εμπειριών, αποτελώντας την «πυξίδα» που προσανατολίζει την πορεία σας για να γίνετε αληθινοί πρωταγωνιστές της ζωής σας.

 Η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς από την πλευρά της θα είναι δίπλα σας με εποικοδομητικό διάλογο, αλλά κυρίως με έργα! Για εμάς η επένδυση στη γνώση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Εργαζόμαστε καθημερινά για να προστατεύσουμε και να υποστηρίξουμε το θεμελιώδες έργο του σχολείου, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε κάθε κρίσιμο ζήτημα ή ανάγκη που μπορεί να προκύψει και να δώσουμε λύσεις.

Για αυτό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, προχωρήσαμε σε σημαντικές ανακαινίσεις στις σχολικές μας υποδομές, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση, συνολικού ποσού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις κτηριακές υποδομές των σχολείων του Δήμου (έναντι 300.000€ που αρχικά είχε προϋπολογιστεί).

Με στόχο πάντα να βελτιώσουμε το έργο, αλλά και τις συνθήκες ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, εξασφαλίζοντας τους κατάλληλους ασφαλείς, λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς θέλω να ευχηθώ σε όλους, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς μία καλή υγιή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήμαρχος Αμαρουσίου

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι,

Σήμερα, με την τελετή του αγιασμού, ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη ελπίδες, προκλήσεις και ευκαιρίες. Είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας, καθώς σηματοδοτεί την αρχή ενός ταξιδιού γνώσης και εξέλιξης.

Αγαπητά παιδιά, το σχολείο είναι ο χώρος όπου θα αποκτήσετε τις γνώσεις και τις αξίες που θα σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή. Σας καλώ να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για μάθηση, να είστε επίμονοι και να κυνηγάτε τα όνειρά σας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, είστε οι ακρογωνιαίοι λίθοι αυτής της διαδικασίας. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή αφοσίωση και την ανεκτίμητη συμβολή σας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της κοινωνίας μας.

Ως Δήμος, δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε δίπλα σας, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υποδομές και στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.

Παναγιώτης Μανούρης, δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Μία νέα σχολική χρονιά, ξεκινάει σήμερα (σ.σ. 11/9, για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Νέας Ιωνίας. Τα σχολεία της πόλης μας, θα γεμίσουν χαρούμενες φωνές, χαμόγελα, αγωνίες, όνειρα αλλά και ελπίδες για το μέλλον. Το σχολείο, αποτελεί τον πυρήνα για μάθηση και γνώση, που παρέχεται μέσα από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα παιδιά όμως, εκτός από τις γνώσεις που θα πάρουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, θα κοινωνικοποιηθούν, θα αθληθούν, θα γνωρίσουν τις δυνατότητές τους, τον εαυτό τους.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα Σχολεία του Δήμου μας και την Παιδεία, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών.
Εύχομαι από καρδιάς καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!

Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και μέλη της δημοτικής, παρέστη σε τελετές αγιασμών των σχολείων για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ο κ. Αποστολόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο, ο οποίος διατηρεί μια στενή και ουσιαστική συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτή η συνεργασία, που παραμένει σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και κατά τη φετινή χρονιά.

Ο δήμαρχος ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι ο μηχανισμός του Δήμου θα είναι πάντα διαθέσιμος για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει.

Νατάσα Κοσμοπούλου, δήμαρχος Πεντέλης

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές για μια θετική, δημιουργική χρονιά.

Η νέα σχολική χρονιά στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε φέρνει μαζί της προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για συλλογική δράση και ανάπτυξη. Με συνεργασία και αίσθημα αλληλεγγύης, μπορούμε να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε ένα ακόμα καλύτερο σχολικό περιβάλλον που θα εμπνέει όλους μας, αλλά και να θέσουμε τώρα μαζί τις βάσεις της αναγέννησης του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού που αγκαλιάζει την πόλη μας. Είμαστε δίπλα σας, παρέχοντας με κάθε τρόπο την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Χαράλαμπος Μπονάτσος, δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

Κάθε αρχή σηματοδοτεί νέους στόχους, προκλήσεις και ευκαιρίες. Κάθε σχολική χρονιά είναι ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής, γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και αναντικατάστατες στιγμές.

Αγαπητοί μας μαθητές, το σχολείο είναι το ταξίδι σας προς τη γνώση, την αυτογνωσία και την προετοιμασία για το μέλλον. Σας παροτρύνω να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας προσφέρεται, να είστε δημιουργικοί, αναζητώντας τη γνώση. Είστε το μέλλον του τόπου μας. Μέσα στις σχολικές αίθουσες, θα μπουν τα θεμέλια για την πορεία που θα ακολουθήσετε. Αξιοποιήστε κάθε δευτερόλεπτο και μη διστάζετε να ρωτάτε, να αμφισβητείτε, να πειραματίζεστε. Το σχολείο δεν είναι μόνο ένα μέρος όπου μαθαίνουμε «γράμματα», αλλά και ένας χώρος όπου χτίζουμε φιλίες, αποκτούμε αξίες και αναπτύσσουμε την κριτική μας σκέψη.

Αγαπητοί γονείς, η στήριξή σας είναι αναντικατάστατη. Είστε οι αφανείς ήρωες που απλόχερα προσφέρετε την αγάπη και την -ζωτικής σημασίας- καθοδήγηση. Συνεχίστε να είστε δίπλα στα παιδιά, να τα ενθαρρύνετε και να συνεργάζεστε με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα περιβάλλον ασφάλειας και προόδου.

Τέλος, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σεις έχετε τον πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το έργο. Είστε οι οδηγοί, οι μέντορες, οι άνθρωποι που με την αφοσίωσή σας και το πάθος σας για την εκπαίδευση, βοηθάτε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Το έργο σας και η άοκνη προσπάθειά σας είναι ανεκτίμητα. Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, εργαστήκαμε με μεθοδικότητα, ώστε οι μικροί μας συνδημότες να μπορούν να παρακολουθούν με άνεση τα μαθήματά τους αλλά και να παίζουν ανέμελα στους προαύλιους χώρους. Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με ανανεωμένα και ασφαλή σχολεία, με καίριες παρεμβάσεις σε όλα τα σ

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου

Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά, με την ίδια πάντα προσδοκία για όλους. Για τα «πρωτάκια» που μπαίνουν δειλά – δειλά στη σχολική αυλή, για τα μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν καλά τα κατατόπια, για τους τελειόφοιτους που ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το σχολείο για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αλλά και για τους δασκάλους, που είναι έτοιμοι να συντρέξουν και να μάθουν μαζί με τους τους μαθητές τους. Είναι η προσδοκία που γεννά η ελπίδα ότι τα παιδιά μπορούν να ονειρευτούν και να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Ακόμα και σε αυτό το σχολείο, όπως έχει διαμορφωθεί, ακόμα και σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, τα παιδιά έχουν την ικανότητα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και το μεράκι των δασκάλων τους, όχι για να γεμίσουν το μυαλό τους με στείρα γνώση, αλλά για να ερευνήσουν τον κόσμο με περιέργεια και φαντασία. Για να κατακτήσουν τη γνώση και την ελευθερία που αυτή συνεπάγεται. Για να ανοίξουν το μυαλό και την καρδιά τους.

Να χτίσουν σχέσεις και φιλίες, να μάθουν να διαχειρίζονται τη νίκη και την ήττα, τη χαρά και το θυμό τους, να αναπτύσσονται και να ανθίζουν. Γιατί πέρα από τα προγράμματα, τα βιβλία και τους τοίχους, τα σχολεία είναι οι άνθρωποί τους.

Σε όλη αυτή την πορεία, συνοδοιπόροι θα είναι οι δάσκαλοι και οι γονείς σας. Ο Δήμος θα στέκεται στο πλευρό σας και θα στηρίζει την προσπάθειά σας, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές, φιλικό και όμορφο σχολικό περιβάλλον.

Τα σχολεία ήταν πάντα προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Από το 2014, ο Δήμος έχει σταθεί έμπρακτα δίπλα στη σχολική κοινότητα, στα εύκολα και στα δύσκολα, στο μέτρο πάντα των αρμοδιοτήτων του. Ήδη μέσα σε λίγα χρόνια, από το 2020, έχουν δαπανηθεί περισσότερα από τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ για την ανακαινιστούν, να βαφτούν, να ζωγραφιστούν και να ομορφύνουν τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Η προσπάθεια αυτή έχει επεκταθεί από το 2022 και σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης (φώτα, κουφώματα, μονώσεις στις ταράτσες). Ήδη οι μαθητές σε 9 σχολεία απολαμβάνουν συνθήκες θερμικής άνεσης, ενώ άλλα 21 σχολεία εντάχθηκαν, με τη νέα χρονιά σε δύο προγράμματα, που περιλαμβάνουν ακόμα και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, για να καταστούν ενεργειακά αυτόνομα.

Και μέσα στο Καλοκαίρι, όμως, έγιναν μια σειρά από παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές. Εργασίες αναβάθμισης αύλειων χώρων, ανακατασκευή χώρων υγιεινής, ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, ανακατασκευή δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έως και τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση των ομβρίων. Στόχος αυτής της διοίκησης, το σχολείο να είναι ένας χώρος φιλικός προς τα παιδιά και τους δασκάλους τους, φιλικός προς το περιβάλλον, ένας χώρος όμορφος να τον ζεις και να δημιουργείς μέσα σε αυτόν.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, παρότι η φετινή χρονιά αναμένεται δύσκολη, λόγω της κατάργησης των σχολικών επιτροπών, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησαν ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, δημοκρατικής διοίκησης, που επέτρεπαν συγχρόνως τον έλεγχο των δαπανών αλλά και το δίκαιο καταμερισμό τους, βάσει των συγκεκριμένων αναγκών των σχολείων.

Η σημερινή διοίκηση στήριξε, τα προηγούμενα χρόνια, τις σχολικές επιτροπές, εξασφαλίζοντας προϋπολογισμούς που έφτασαν και ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ, σε ετήσια βάση, και έτσι κατέστη εφικτή η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ως εκ τούτου, η σημερινή διοίκηση είναι κάθετα αντίθετη στη λογική αναζήτησης χορηγών από τους διευθυντές των σχολείων. Είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή των διευθυντών από εκπαιδευτικούς σε μάνατζερ. Είναι κάθετα αντίθετη στην προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, όπως προκύπτει τις τελευταίες μέρες και από την επιχειρούμενη συγχώνευση των σχολικών τμημάτων.

Ίσως οι δυσκολίες που θα ανακύψουν στην πράξη, οι αγώνες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών να πείσουν τα αρμόδια υπουργεία να αναθεωρήσουν το σχεδιασμό τους. Ο Δήμος θα είναι εδώ να επισημαίνει τα προβλήματα και όπου μπορεί να συνδράμει τη σχολική κοινότητα.

Με αυτές τις σκέψεις, δυστυχώς όχι όλες ευχάριστες, λόγω των εξελίξεων, ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet