Οι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών εύχονται καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις
Κοινωνία

Οι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών εύχονται καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τις ευχές και τα μηνύματά τους προς μαθητές και γονείς στέλνουν οι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στα συγκεκριμένα μηνύματα κυριαρχούν οι προτροπές για ψυχραιμία, αλλά και οι αναφορές ότι -αν και πρόκειται για μια μεγάλη δοκιμασία- δεν είναι αυτή που θα καθορίσει τις ζωές των νέων της χώρας μας.

Ακολουθούν τα μηνύματα των δημάρχων (σ.σ. υπάρχει διαρκής ενημέρωση).

Γιάννης Μυλωνάκης, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σήμερα άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια και αύριο ξεκινάει η προσπάθεια, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά της πόλης μας καλή επιτυχία. Συμμερίζομαι στο έπακρο την αγωνία  τους όπως και την αγωνία των οικογενειών τους. Νιώθω όμως την ανάγκη να τους πω ότι η παρούσα φάση αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μόνος σταθμός.

Γι’ αυτό το λόγο, αγαπητοί μου μαθητές δεν πρέπει να απογοητευτείτε αν δεν καταφέρετε να επιτύχετε τον υψηλότερο στόχο που θέσατε. Είναι βέβαιο και θα το διαπιστώσετε στην πορεία, ότι θα σας δοθούν και άλλες πολλές ευκαιρίες για την κατάκτηση των στόχων σας αρκεί να είστε αφοσιωμένοι σε αυτό.

Εμείς από  την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση  έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε πως τα παιδιά μας θα φοιτούν σε ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία. Και αυτή είναι και η δική μας προτεραιότητα ως νέα διοίκηση του Δήμου. Για τα παιδιά μας που είναι το πολυτιμότερο κύτταρο της κοινωνίας μας.  

Γιάννης Πισιμίσης, δήμαρχος Βριλησσίων

H δύσκολη και επίπονη δοκιμασία για την είσοδο των μαθητών και των μαθητριών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε. Είναι η πρώτη από μία σειρά σημαντικές προσπάθειες για να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στη ζωή σας. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία. Θα υπάρξουν πολλές άλλες, αρκεί να τις αδράξετε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας.

Με πίστη στον εαυτό σας τους κόπους και τις θυσίες σας, είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Καλή δύναμη στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί σε κάθε σας βήμα. Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας!

Νίκος Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Αγαπημένα μου παιδιά,

Βρισκόσαστε ένα βήμα πριν την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων, ένα βήμα πριν τη στιγμή που το μολύβι θα μεταφέρει στο χαρτί την αγωνία, τα ξενύχτια, τα όνειρα και τις προσδοκίες σας. Καλείστε να δώσετε σάρκα και οστά σε ότι έχετε ελπίσει και σχεδιάσει. Είναι όμορφοι οι στόχοι σας και ακόμα ομορφότερο που έχετε τη θέληση να τους πετύχετε.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας. Μπροστά σας, θα βρίσκονται διαρκώς νέες κορυφές και προκλήσεις, οι οποίες ζητούν αγώνα επίμονο και προσηλωμένο. Ό,τι και να συμβεί, μην ξεχνάτε πως εσείς έχετε έναν στόχο και θα τον φτάσετε μέχρι το τέλος.

Δίπλα σας έχετε τους γονείς, τους δασκάλους σας αλλά και όλους εμάς που έχουμε ευθύνη να ανοίγουμε δρόμους για την εκπλήρωση των ονείρων σας. Που έχουμε ανάγκη τις ιδέες και τη δυναμική σας.

Να θυμάστε πάντα ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, η ζωή τώρα αρχίζει. Άλλωστε, όπως γράφει και ο Μεγάλος Αλεξανδρινός, «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ».

Ο προορισμός θα είναι πάντα εκεί.

Καλή επιτυχία!

Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήμαρχος Αμαρουσίου

Αγαπητοί Μαρουσιώτες μαθητές,

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου για καλή επιτυχία σε όλους σας. Αυτή η περίοδος είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή σας, γεμάτη προκλήσεις και προσδοκίες. Είμαι βέβαιος ότι οι κόποι και οι θυσίες σας όλο αυτό το διάστημα θα αποδώσουν καρπούς.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μόνο μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά και μια ευκαιρία να δείξετε την αφοσίωση και την επιμονή σας. Θυμηθείτε ότι η επιτυχία δεν μετριέται μόνο από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά και από την προσπάθεια και την θέληση που επιδεικνύετε καθημερινά.

Ως Δήμαρχος, είμαι περήφανος για τον κάθε έναν από εσάς και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον σας επιφυλάσσει λαμπρές προοπτικές. Εμείς, ως τοπική κοινωνία, θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε σε κάθε σας βήμα και να δημιουργούμε τις συνθήκες για την επίτευξη των στόχων σας.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη, καθαρή σκέψη και ψυχραιμία. Είστε ήδη νικητές και σας αξίζουν τα καλύτερα.

Στράτος Σαραούδας, δήμαρχος Μεταμόρφωσης

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας, οι οποίοι δοκιμάζονται τις επόμενες μέρες, να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις μπορεί να αποδειχθούν ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τη ζωή σας και η αρχή για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή διαδρομή.

Ωστόσο να θυμάστε ότι σας περιμένουν ακόμη πολλές ευκαιρίες.

Για αυτό να αντιμετωπίσετε τις εξετάσεις χωρίς άγχος, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και όλα θα πάνε καλά.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειες σας.

Παναγιώτης Μανούρης, δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες.

Εύχομαι η προσπάθεια  των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινάτε να είναι επιτυχής και να γίνουν πραγματικότητα όλα τα όνειρα σας. Το όμορφο ταξίδι της ζωής ξεκινάει, άσχετα με το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Οδηγός σας να είναι η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία ώστε να κατακτήσετε το μέλλον που σας ανήκει.

Σίγουρα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στη ζωή σας όμως δεν αποτελεί μονόδρομο και σίγουρα δεν οδηγεί σε αδιέξοδο. Σας περιμένουν πολλές ακόμη μάχες και επιτυχίες  για την πραγμάτωση των ονείρων σας. Να ξέρετε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα εμείς είμαστε περήφανοι για τον καθένα από εσάς. Βρείτε με υπομονή τον δρόμο σας. Υψηλές αξίες, έμπνευση και κοινωνική προσφορά ας είναι τα κίνητρα και οι στόχοι σας. Θα είμαστε δίπλα σας. Πάντα να έχετε συμπαραστάτες γονείς, καθηγητές και καλούς φίλους.

Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία μέσα από την καρδιά μου!

Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της πόλη μας, καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Με υπομονή, ηρεμία και δύναμη να διεκδικήσετε την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να μην ξεχνάτε ότι το μέλλον είναι δικό σας.

Καλή υπομονή και δύναμη στους γονείς των μαθητών μας.

Νατάσσα Κοσμοπούλου, δήμαρχος Πεντέλης

Η ζωή μετριέται με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Όποιος αγωνίζεται είναι και ο πραγματικός νικητής. Γιατί οι επιτυχίες μας δεν μετριούνται απαραίτητα με το αποτέλεσμα, αλλά με την αφοσίωση που επιδεικνύουμε μπροστά στις μάχες.

Παιδιά μου, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό! Γονείς, δείχνουμε κατανόηση, ψυχική ανθεκτικότητα, σεβασμό και κυρίως αγάπη στα παιδιά μας, τα χρειάζονται! Αγωνιζόμαστε  όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε καλύτερη την επόμενη μέρα.

Παραφράζοντας τον ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη. Τα πιο ωραία σχέδια είναι αυτά που περιμένουν να τα υλοποιήσουμε, από όποιο μετερίζι βρεθούμε τελικά».

Σε κάθε διαδρομή μας μετρά η πορεία, το ταξίδι και όχι τόσο το αποτέλεσμα.

Χαράλαμπος Μπονάτσος, δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

Αγαπητοί μαθητές και συνδημότες,

Με την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ήθελα να σας απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχές και να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε αυτό το σημαντικό στάδιο της ζωής σας. Γνωρίζω πολύ καλά τις προσπάθειες, τις θυσίες και την αφοσίωση που έχετε επιδείξει για να φτάσετε μέχρι εδώ. Η περίοδος αυτή είναι γεμάτη προσδοκίες και αγωνία. Να θυμάστε όμως ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μόνο ένα βήμα στο μακρύ ταξίδι της ζωής σας. Οι ευκαιρίες για να πετύχετε τους στόχους σας δεν περιορίζονται σε μία μόνο στιγμή.

Σας προτρέπω να προσεγγίσετε τις εξετάσεις με αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Να είστε σίγουροι ότι έχετε την υποστήριξη των γονέων σας, των καθηγητών σας και της κοινωνίας μας. Η προετοιμασία σας και η επίμονη δουλειά που έχετε καταβάλει όλο αυτό το διάστημα θα αποδώσουν καρπούς.

Καλή επιτυχία σε όλους! Εύχομαι να δείτε τους κόπους σας να ανταμείβονται και να ανοίξουν μπροστά σας οι δρόμοι που επιθυμείτε.

Ευθύμιος Κουράσης, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου

Οι πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα είναι μια διαδικασία που δοκιμάζει τις δυνάμεις των παιδιών μας, σε σχέση με τους στόχους που έχουν θέσει. Είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για να πραγματώσουν τα όνειρα και τα ταλέντα τους.

Τους ευχόμαστε από καρδιάς να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία με δύναμη και αισιοδοξία και να έχουν καλή επιτυχία! Να θυμούνται ωστόσο ότι είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή, από ένα διαγώνισμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet