Πρώτοι στην αυθεντική διαδρομή του 38ου Μαραθωνίου ο Έλληνας πρωταθλητής Κ. Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Αθλητισμός

Πρώτοι στην αυθεντική διαδρομή του 38ου Μαραθωνίου ο Έλληνας πρωταθλητής Κ. Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Με τη συμμετοχή 9.800 δρομέων από 83 χώρες ολοκληρώθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Πρώτος τερμάτισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Έλληνας πρωταθλητής Κ. Γκελαούζος, ο οποίος κατάφερε να πετύχει στον απόλυτο το στόχο του και να τερματίσει σε 2.16.49, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας άλλος Έλληνας στη συγκεκριμένη διαδρομή, σπάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ μετά από 17 χρόνια. Το χρυσό μετάλλιο του απένειμε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σ. Σακοράφα.

Το αργυρό μετάλλιο απένειμε στον Μαραθωνοδρόμο Π. Μπουρίκα, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ενώ το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο έλαβε από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων, Πάκο Μποράο, κατέκτησε ο Χ. Πιτσόλης.

Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, με 2.41.30, σημείωσε την πρώτη της νίκη στην αυθεντική διαδρομή. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.  

Τους αθλητές που διακρίθηκαν βράβευσε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σ. Καπράλος.

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, απονεμήθηκαν και τιμητικά βραβεία, με τον περιφερειάρχη Αττικής να απονέμει τιμητική πλακέτα στον διεθνώς καταξιωμένο γλύπτη και καθηγητή στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Κώστα Βαρώτσο. Ο ΣΕΓΑΣ θέλησε να τον τιμήσει για το έργο του, το οποίο προσέφερε αφιλοκερδώς, και το οποίο κοσμεί το μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Διαβάστε αναλυτικά για την τον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet