Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Με τις μπουλντόζες ξεκινούν οι μπίζνες στα καμένα δάση
Κοινωνία

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Με τις μπουλντόζες ξεκινούν οι μπίζνες στα καμένα δάση

Για «σκάνδαλο» και «εγκληματική ενέργεια» κάνει λόγο η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με αφορμή την ανάθεση υπηρεσιών αποψίλωσης στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές των Δήμων Αχαρνών, Ωρωπού και Διονύσου.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή παράταξη, οι καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, που πρέπει να προστατευτούν για να αναγεννηθούν, τόσο από την καταπάτηση όσο και από τις πλημμύρες του χειμώνα, που θα απειλήσουν και τις κατοικημένες περιοχές. Για να προστατευτεί και να αναγεννηθεί το δάσος, όπως υποστηρίζει η περιφερειακή παράταξη, χρειάζεται επιστημονικός σχεδιασμός και αντιμετώπιση, από τα Δασαρχεία που είναι αρμόδια, με τη συνδρομή όλων των ειδικών επιστημόνων, δασολόγων, γεωπόνων, τεχνικών. Χρειάζεται απόλυτη προστασία και να χρησιμοποιηθούν τα ίδια τα υλικά του δάσους (μεγάλοι κορμοί) για να γίνουν έργα συγκράτησης των χωμάτων (κορμοδέματα), που προστατεύουν και από τις πλημμύρες τους οικισμούς, προσθέτει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Αντί για τα παραπάνω, όμως, όπως υποστηρίζει κάποιοι «βάζουνε μπουλντόζες στα καμένα για να κάνουν… αποψίλωση. Πρόκειται για έγκλημα!».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της παράταξης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet