Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για ανάπλαση Φαληρικού Όρμου: Ο θεσμικός και πολιτικός κατήφορος της κ. Δούρου δεν έχει τέλος
Κοινωνία

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για ανάπλαση Φαληρικού Όρμου: Ο θεσμικός και πολιτικός κατήφορος της κ. Δούρου δεν έχει τέλος

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Αττικής και υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, με αφορμή την πορεία υλοποίησης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και την ολοκλήρωση των εργασιών των τριήμερων εργαστηρίων διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας, αποδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο της συγκεκριμένης παράταξης, αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ωστόσο, «τα γεγονότα διαψεύδουν τις Κασσάνδρες του ΣΥΡΙΖΑ και την υποψήφια βουλευτή του Ρένα Δούρου» τονίζει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, για να προσθέσει: 

«Στη δική τους διαχρονική ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα απαντάμε με έργο ουσίας:

  • Έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο της α’ φάσης του έργου.
  • Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση της β΄ φάσης του έργου, η οποία αναμένεται να γίνει στους επόμενους μήνες, ως τις αρχές του καλοκαιριού.
  • Ολοκληρώνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία, για να μπορούμε σήμερα να ισχυριζόμαστε με βεβαιότητα πως τα καταφέραμε και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε, ότι αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα.
  • Δεσμευόμαστε δημόσια ότι αυτό το Πάρκο θα αποτελεί κληρονομιά όλων των πολιτών της Αττικής. Θα είναι ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, ένας άπλετος δημόσιος χώρος υψηλής αισθητικής, η φυσική και ιστορική επαφή της πόλης με τη θάλασσα και η θέα της πόλης από τη θάλασσα. Ένας μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός προορισμός που επανασυνδέει την πόλη με το θαλάσσιο μέτωπό της, ενώνοντας συμβολικά και λειτουργικά την Αθήνα με τον Πειραιά και την Ανατολική με τη Δυτική Αθήνα, με προοπτικές συνέργειας με όμορες μη τροπολιτικές χρήσεις. Ένα  πάρκο για όλους τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet