Αστυνόμευση με το… σταγονόμετρο – 5 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. για 22 Δήμους στη Β/Α Αττική
Φωτογραφία: MegaTV/Video
Κοινωνία

Αστυνόμευση με το… σταγονόμετρο – 5 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. για 22 Δήμους στη Β/Α Αττική

Αποκαλυπτικά και εξόχως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA αναφορικά με την αστυνόμευση ιδιαίτερα στο κομμάτι της Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σημειώνεται απογοητευτική μείωση του αριθμού των αστυνομικών που περιπολούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., γεγονός που διαπίστωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Νώντα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται πολύ δυσαρεστημένος, καθώς εδώ και δύο χρόνια υπήρξε συστηματική αποδυνάμωση σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Το MEGA εξασφάλισε, μάλιστα, έγγραφο – ντοκουμέντο που δείχνει τη αποδυνάμωση που επήλθε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με αυτό, το 2019 υπήρχαν 2.500 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 500 σε όλη την Αττική. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αποσπαστεί, είτε μετακινηθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία, είτε έχουν εκδιωχθεί από το Σώμα.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν ότι πέντε ομάδες ΔΙ.ΑΣ. καλύπτουν την αστυνόμευση σε 22 Δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής. Οι ομάδες αυτές καλύπτουν, σύμφωνα με το έγγραφο ντοκουμέντο:

  • Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αγίας Παρασκευής: Αγία Παρασκευή, Παιανία, Παλλήνη και Παπάγο – Χολαργό.
  • Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νέας Ιωνίας: Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Κηφισιάς: Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.
  • Ένα περιπολικό Άμεσης Δράσης: Διόνυσο, Ωρωπός και Αυλώνα.

Επιπλέον, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ψάχνει να βρει λύση και στα τμήματα Ασφαλείας, καθώς το 90% αυτών κατά τις νυχτερινές ώρες παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πηγή: MegaTV

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet