Αττική: Αυξήθηκαν κατά 25% οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών και κατά 35% των βιοαποβλήτων που έχουν εκτραπεί από την ταφή στην Φυλή
Κοινωνία

Αττική: Αυξήθηκαν κατά 25% οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών και κατά 35% των βιοαποβλήτων που έχουν εκτραπεί από την ταφή στην Φυλή

Τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στους Δήμους της Αττικής στον τομέα της ανακύκλωσης, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της διοίκησης της Περιφέρειας στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και τους στόχους για την επόμενη περίοδο, προσδιόρισε ο Γ. Πατούλης στη σχετική ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφέρεια, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και ο ΕΔΣΝΑ, με θέμα «Ανακύκλωση στην Αττική: η επόμενη μέρα. Ένα νέο μοντέλο συνεργασίας και ο ρόλος των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης».

Όπως επισήμανε, το διάστημα που πέρασε η Αττική έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά όσον αφορά την ανακύκλωση και την «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων της.

Ενδεικτικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως σε σχέση με το 2019:

  • Έχουμε πετύχει αύξηση 25% της συνολικής ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών που εκτρέπουμε από την ταφή.
  • Έχουν αυξηθεί κατά 35% οι ποσότητες βιοαποβλήτων που έχουν συλλεγεί.
  • Έχουν δοθεί 144 καφέ απορριμματοφόρα και 33.755 καφέ κάδοι σε 58 Δήμους της Αττικής.

Τα συγχαρητήριά του στη διοίκηση της Περιφέρειας για τις «πρωτοποριακές δράσεις» που υλοποιεί στον τομέα της ανακύκλωσης έδωσε ο γ. γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μ. Γραφάκος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. «Η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει γυρίσει σελίδα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έχει αφήσει πίσω τους δογματισμούς, υιοθετώντας ένα σαφές σχέδιο που θα συμβάλλει στο να αλλάξουν τα ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα» ανέφερε και προανήγγειλε τη δημιουργία νέας ρυθμιστικής αρχής για τα απόβλητα, τα ύδατα και τα λύματα, με σχετικό νομοσχέδιο, που στόχο θα έχει την αποτύπωση του οικονομικού αντίκτυπου των δράσεων ανακύκλωσης στους πολίτες.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Β. Καραμίντζιος και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, ενώ κεντρική τοποθέτηση εκτός από τον περιφερειάρχη έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΑΝ Ν. Χιωτάκης. Επίσης στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλογικών συστημάτων ανακύκλωσης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο σύμβουλος του περιφερειάρχη σε ζητήματα περιβάλλοντος Α. Μαυρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet