Πεντέλη και Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής – Επιθεώρησε τις επιχειρήσεις εκχιονισμού
Κοινωνία

Πεντέλη και Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής – Επιθεώρησε τις επιχειρήσεις εκχιονισμού

Σε Δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, μεταξύ αυτών στην Αγία Παρασκευή και στην Πεντέλη, όπου επιχειρούν ομάδες και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, συνδράμοντας το έργο των Δήμων για τη διάνοιξη δρόμων και τον απεγκλωβισμό οχημάτων, πραγματοποιεί αυτοψία από το πρωί της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, κατόπιν σχετικών οδηγιών του κ. Πατούλη, στη διευκόλυνση προσβασιμότητας σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο επισκέφθηκε τόσο το Αναρρωτήριο Πεντέλης ( πρώην ΠΙΚΠΑ), όπου φιλοξενούνται αυτήν τη στιγμή 30 παιδιά, όσο και το Γενικό Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη διοικήτρια, Τ. Κατοίκου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Πατούλης οι προσπάθειες έχουν εστιαστεί στη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε αυτές τις δύο πολύ σημαντικές δομές που παρέχουν κρίσιμες κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες. Μαζί του ήταν η δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, ο οποίος συντονίζει το σύνολο των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γ. Σελίμης και ο Β. Σιώμος, πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), που συνδράμει και αυτός από την πλευρά του το έργο των Δήμων και της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επιθεώρησε τις αντίστοιχες επιχειρήσεις εκχιονισμού σε περιοχές που έχουν προβλήματα και στον Δήμο της Αγ. Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, Β. Ζορμπά, τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλο και τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλο.

«Σύσσωμος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παραμένει επί ποδός, συνδράμοντας ενεργά Δήμους και πολίτες, όπου απαιτείται», ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πρωτοφανής αυτή κακοκαιρία η Περιφέρεια είναι παρούσα, δίπλα στους Δήμους και στους πολίτες, κάνοντας μία τιτάνια προσπάθεια να επιλύονται τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης. Για άλλη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους μας στην Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, τους εθελοντές και όλους όσοι συνδράμουν την προσπάθεια μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet