Γ. Πατούλης: Υποχρέωση της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Υποχρέωση της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς

Στην υποχρέωση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, αλλά και στην αναγκαιότητα η Αυτοδιοίκηση να έχει τον πολίτη στο επίκεντρο, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε επίσης ότι η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, μπορεί να βοηθήσει όλους τους φορείς του κρατικού μηχανισμού στο να λειτουργούν αποτελεσματικότερα και να αναπτύξουν περαιτέρω τη συμμετοχική δημοκρατία, φέρνοντας και την Κεντρική Διοίκηση πιο κοντά στους πολίτες. 

«Μέσα από την αποτελεσματική εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης θα μειωθεί η μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης από το πλήθος των υποθέσεων που παράγει διαχρονικά η δημόσια διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε  ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε ότι ως περιφερειάρχης Αττικής, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων και Περιφερειών, αντιπροέδρος της ΕΝΠΕ και προέδρος του ΙΣΑ, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο «στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, καθώς και στην επίτευξη πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος στη μεγάλη προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης».

Διαβάστε αναλυτική για τη Γ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet