Γ. Πατούλης: H Αττική βρίσκεται σε καλύτερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης σε σχέση με το 2019
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: H Αττική βρίσκεται σε καλύτερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης σε σχέση με το 2019

Την πεποίθηση πως «ο ενημερωμένος κι ενεργός πολίτης, είναι ο καλύτερος “σύμμαχος” σε μια καθημερινή μάχη για να νικήσουμε το “τέρας των σκουπιδιών”», διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προλογίζοντας την παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Αττικής.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία που λαμβάνεται για πρώτη φορά στη χώρα από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση από τον κ. Πατούλη και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ενώ τους στόχους και τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δράσεων της Περιφέρειας στον τομέα της ανακύκλωσης εξειδίκευσε ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε ζητήματα ανακύκλωσης Α. Μαυρόπουλος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μ. Γραφάκος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΑΝ Ν. Χιωτάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως σήμερα «η Αττική βρίσκεται σε καλύτερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης σε σχέση με το 2019», καθώς, όπως ανέφερε:

  • Η Αττική είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διαθέτει εγκεκριμένο από το υπουργείο Περιβάλλοντος ΠΕΣΔΑ.
  • Μέχρι σήμερα, 48 Δήμοι της Αττικής έχουν προμηθευθεί δωρεάν 114 καφέ απορριμματοφόρα και 15.000 περίπου καφέ κάδους, για να μπορούν να οργανώσουν τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων.
  • Ως το τέλος του 2022 θα έχουν μοιραστεί και στους 66 Δήμους τη Αττικής 200 καφέ απορριμματοφόρα και 39.200 κάδους για το σκοπό αυτό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet