Διαδικτυακό «παρών» Γ. Πατούλη στην τελετή απόδοσης του Ιπποκράτειου Όρκου από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου
Κοινωνία

Διαδικτυακό «παρών» Γ. Πατούλη στην τελετή απόδοσης του Ιπποκράτειου Όρκου από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου

Στη συμβολική τελετή Απόδοσης του Ιπποκράτειου Όρκου από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω (ΔΙΙΚ), συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΙΣΑ, και πρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κω, το υπουργείο Εξωτερικών και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.

Ο κ. Πατούλης εξήρε τη σημασία του ρόλου του Ιδρύματος για την ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας με έμβλημα τον Ιπποκράτη και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΔΙΙΚ «για την τιμή προς τον Έλληνα πατέρα της Ιατρικής, του οποίου το πνεύμα σεβαστά διαδίδετε», όπως είπε, «στα ιερά χώματα που φιλοξένησαν την πιο αρχαία άσκηση της Ιατρικής πρακτικής του κόσμου».

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών συνεχάρη τους επτά πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, εκ μέρους των οποίων συμβολικά ορκίστηκε στο Ασκληπιείο της Κω ο ένας εκ των αριστευσάντων, λόγω μέτρων προστασίας από την πανδημία, με τους υπόλοιπους έξι πρωτεύσαντες αποφοίτους να συμμετέχουν σε ζωντανή διαδικτυακή διασύνδεση.

Ο κύριος Πατούλης τόνισε ότι «αυτή την ώρα που η υγεία της ανθρωπότητας δοκιμάζεται, αντικρίζουμε με δέος την σοφία του μεγάλου Έλληνα και πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, ο οποίος, με βαθιά γνώση και διεξοδική ιατρική παρατήρηση είχε καταφέρει να περιορίσει τον λοιμό της Αθήνας και γι’ αυτό τιμήθηκε με το χρυσό στεφάνι της πόλης.

«Είναι βαρύτιμη κληρονομιά και χρέος μας το brand name Ιπποκράτης» συνέχισε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας:

«Αποτελεί ευρύτερο σκοπό, η διάδοση της γνώσης για τις αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκράτειας Ιατρικής σε σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας, σε φοιτητές των διεθνών πανεπιστημίων, ιατρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο, όπως και στους ταξιδιώτες Υγείας.

»Ως επικεφαλής της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ, του ΙΣΑ, των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας το οποίο δημιουργήσαμε, αλλά και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, μπορώ να πω ότι έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτόν τον σκοπό».

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη  το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς και τον «διά βίου άριστο», όπως είπε, καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο, αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΙΙΚ,  για την επιμονή, την αφοσίωση και τους άξιους αγώνες, «να διατηρηθεί ζωντανό το πολύτιμο κύτταρο της Ιατρικής γνωστικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

Στην τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά κατά την τηλεδιάσκεψη της ημερίδας του ΔΙΙΚ, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο έπαρχος Κω-Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, Αριστοτέλης Παυλίδης, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής, Στέφανος Γερουλάνος και μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Β. Αμερικής, δρ. Σπύρος Μεζίτης, πρυτάνεις και κοσμήτορες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, και οι αριστεύσαντες απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου. 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet