Ερώτηση για το «παγωμένο» έργο στο Ο.Τ. 150 στη Νέα Ιωνία από Κλ. Αποστολίδου και Γ. Μπαλάφα
Κοινωνία

Ερώτηση για το «παγωμένο» έργο στο Ο.Τ. 150 στη Νέα Ιωνία από Κλ. Αποστολίδου και Γ. Μπαλάφα

Το «παγωμένο» έργο της ανάπλασης του Ο.Τ. 150 στη Νέα Ιωνία και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης είναι το αντικείμενο ερώτησης προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξη Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης Κλεονίκη Αποστολίδου και Γιώργο Μπαλάφα.

Αν και για το έργο έχουν ήδη εκταμιευτεί 1,2 εκατ. ευρώ από το περιφερειακό ταμείο, αυτό έχει σταματήσει, ενώ η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο έχει διαλυθεί από τον Ιούνιο του 2024. Στο πλαίσιο αυτό, οι προαναφερόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι ερωτούν την περιφερειακής διοίκηση εάν θα υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, εάν υπάρχει ανάγκη αλλαγής των μελετών του έργου και ένα θα αλλάξει η χρήση του.

Ακολουθεί η ερώτηση των δύο περιφερειακών συμβούλων:

    Ερώτηση για το έργο «Ανάπλαση Οικοδομικού Τετραγώνου 150 και κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων» στο Δήμο Νέας Ιωνίας

    Το έργο: «Ανάπλαση Οικοδομικού Τετραγώνου 150 και κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων» αποτελεί έργο ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο της Νέας Ιωνίας. Είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με κωδ. 9779.02.149 και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής αρχικού προϋπολογισμού 11.500.000,00 ευρώ.

    Με την με αρ. πρωτ.1151095/14.11.22 (ΑΔΑ: 9ΠΣ57Λ7-ΚΩΨ) Απόφαση του Τμήματος Κτιριακών Έργων και Η/Μ έργων έγινε αποδεκτό το από 10-11-2022 αίτημα του αναδόχου για διάλυση της Σύμβασης του έργου, βάσει του άρθρου 161 παρ.2δ του Ν.4412/2016.

    Σήμερα και ενώ από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έχει εκταμιευθεί περίπου 1,2 εκ ευρώ το έργο έχει σταματήσει και η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Νέας Ιωνίας έχει διαλυθεί από τον Ιούνιο του 2024.

    Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

    (σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής)

    1. Θα υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Νέας Ιωνίας;
    2. Υπάρχει ανάγκη αλλαγής των μελετών του έργου;
    3. Θα αλλάξει χρήση το έργο;

    Σχετικά άρθρα

    Enypografa.gr © 2014 - 2024
    Powered by Wisenet