Καιρός: «Σφυροκόπησε» τη Βόρεια Αττική η κακοκαιρία – Έπεσαν 51 χιλιοστά βροχής σε δύο ώρες
Κοινωνία

Καιρός: «Σφυροκόπησε» τη Βόρεια Αττική η κακοκαιρία – Έπεσαν 51 χιλιοστά βροχής σε δύο ώρες

Ραγδαία επιδείνωση εμφάνισε ο καιρός σήμερα, Κυριακή (11/6), καθώς βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπου τοπικά σημειώθηκαν αξιόλογα ποσά βροχής σε μικρά χρονικά διαστήματα. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ σήμερα είχε προχωρήσει και σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της.

Εξαίρεση στον κανόνα δεν αποτέλεσε η Αττική, όπου στα βόρεια τμήματά της σημειώθηκαν αξιόλογες καταιγίδες, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη. Πιο συγκεκριμένα, στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr στην Πάρνηθα σημειώθηκαν 51 χιλιοστά βροχής σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ωρών.

hartis - brohes
Βροχές | Meteo

Πώς θα εξελιχθεί το κύμα κακοκαιρίας

Όπως αναφέρθηκε, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κοπάσουν τις επόμενες ώρες και το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να επιστρέψουν «δριμύτερα» από το πρωί της Δευτέρας. Ειδικότερα, τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχές στα ηπειρωτικά της χώρας.

Πώς θα είναι ο καιρός αύριο

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το πρωί της Δευτέρας στο δυτικό και κεντρικό, κυρίως, κομμάτι της χώρας όπου και τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε περιοχές όπως είναι τα Ιωάννινα και η Λάρισα.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι της Δευτέρας, με βροχές και καταιγίδες να παρατηρούνται στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια, στα νότια, αλλά και στην Αττική, με τις βροχές να πλήττουν και την Αθήνα. Από το απόγευμα αναμένεται να «κοπάσει» η κακοκαιρία με μερικά φαινόμενα να παρατηρούνται κατά τόπους στα δυτικά της χώρας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet