Κλειστά τα πάρκα της Αττικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς
Φωτογραφία: Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού / FB
Κοινωνία

Κλειστά τα πάρκα της Αττικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα (Παρασκευή 21 Ιουνίου) τα πάρκα και τα άλση της Περιφέρειας Αττικής εξαιτίας του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο το οποίο τίθενται σε εφαρμογή, καθώς η Αττική βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική και 4 σε άλλες περιφέρειες. Δηλαδή, βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον μας ή στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Η ανακοίνωση για τα κλειστά πάρκα στην Αττική

Ακραίος (Κατάσταση Συναγερμού – Κατηγορία 5) θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 20-06-2024 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Κατηγορία Κινδύνου 5 ( Κατάσταση Συναγερμού). Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος. Όλες οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους. Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πυρκαγιές.

Επιπλέον, όσον αφορά τα Κύθηρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός την Παρασκευή 21-06-2024 (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 21-06-2023 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατηγορία Κινδύνου 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος, αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Πηγή: iefimerida.gr

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής

Για ακόμα μια φορά, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε το κλείσιμο πάρκων και αλσών την για σήμερα Παρασκευή, μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Πρόκειται πρακτικά για δημόσια ομολογία ότι δε μπορούν να περιφρουρήσουν τα ελάχιστα πάρκα και άλση της Αττικής, που τόσο έχει ανάγκη ο λαός του λεκανοπεδίου. Ενώ ο λαός της Αττικής θα δυσκολεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, η Περιφέρεια, με την απόφαση αυτή του στερεί τη δυνατότητα να έχει κάποιες στιγμές δροσιάς, σε σημεία της πόλης όπου υπάρχει σκιά από δέντρα. Επιτέλους! Πάρκα και άλση στην Αττική να μείνουν ανοιχτά, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet