Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της Πυροσβεστικής
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της Πυροσβεστικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να συνδράμει με μέσα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, τα μηχανήματα, οι υδροφόρες και συνολικά όλα τα μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια, έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής, η οποία και τα αξιοποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας και μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τις 25/8 (κατηγορία 4 κινδύνου πυρκαγιάς), διαθέτει κατόπιν αιτημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

  • 13 υδροφόρα οχήματα εκ των οποίων 8 στη διάθεση της ΠΕΠΥΔ Αττικής σε διάφορες θέσεις (εκ των οποίων μερικά επιχειρούν σε ενεργές εστίες πυρκαγιάς), 2 στη διάθεση της ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας, 2 στη διάθεση της Δ/νσης Πάρκων & Αλσών της Περιφέρειας Αττικής (Αττικό Άλσος & Πεδίο του Άρεως) και 1 στο Πάρκο Τρίτση.
  • Φωτιά Ασπρόπυργος (Π.Ε. Δυτικής Αττικής): Συνολικά επιχειρούν 3 υδροφόρα οχήματα και 1 μηχάνημα έργου (φορτωτής λαστιχοφόρος) κατόπιν αιτήματος της ΠΕΠΥΔ Αττικής.
  • Φωτιά Χασιά – Πάρνηθα (Π.Ε. Δυτικής Αττικής & Π.Ε. Ανατολικής Αττικής): Συνολικά επιχειρούν 29 υδροφόρα οχήματα και 6 μηχανήματα έργου (2 προωθητές γαιών, 2 φορτωτές λαστιχοφόροι & 2 ερπυστριοφόροι φορτωτές), κατόπιν αιτήματος της ΠΕΠΥΔ Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet