Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Συνεχίζονται και τον Ιούλιο οι εργασίες βελτίωσης του παρεχόμενου επιπέδου οδικής ασφάλειας στην παραλιακή Λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου από την Περιφέρεια Αττικής, στη βάση σχετικής μελέτης με στόχο την άρση επικινδυνοτήτων, που έχει υλοποιήσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας «Νέα Μητροπολιτική Αττική».

Με την ολοκλήρωση της εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό άνω του 40%.

Ειδικότερα, οι εργασίες που υλοποιούνται ενισχύουν την οδική ασφάλεια με συστήματα αναχαίτισης οχημάτων και συστήματα απορρόφησης ενέργειας πρόσκρουσης. Μέχρι στιγμής έχει  αυξηθεί ο βαθμός αντιολησθηρότητας και πρόσφυσης με το νέο ασφαλτοτάπητα, ενώ έχει ενισχυθεί ήδη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με νέες διαγραμμίσεις και νέες πινακίδες ΚΟΚ.

«Πρώτη μας μέριμνα η προστασία της ζωής των πολιτών. Η παραλιακή Λεωφόρος Βάρκιζας – Σουνίου μετά από χρόνια εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλής. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε  προς αυτή την κατεύθυνση με στοχευμένα έργα και καινοτόμες παρεμβάσεις» σημειώνει σχετικώς ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet