Στον Δήμο Μαραθώνα ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στον Δήμο Μαραθώνα ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στον Δήμο Μαραθώνα βρέθηκε σήμερα (12/7) ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης έργων υποδομών και δράσεων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στον Δήμο Μαραθώνα κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι κτλπ) έργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα περίπου 45,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε εκτελούνται, είτε βρίσκονται υπό δημοπράτηση, ή είναι μακροπρόθεσμης ωρίμανσης.

Παράλληλα τα διαδημοτικά έργα και οι μελέτες που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια για την περιοχή ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ στον Μαραθώνα υλοποιείται και το έργο «Συλλογής, Επεξεργασίας αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνα και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών», συνολικού προϋπολογισμού 124.976.365€ (το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020με φορέα Διαχείρισης, Έγκρισης και Παρακολούθησης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» της Περιφέρειας Αττικής) και φορέα εκτέλεσης την ΕΥΔΑΠ.

Τον περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων στον Μαραθώνα όπου και έκλεισε την περιοδεία του παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Δημήτρης Μακρής, αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Θεμάτων, Νίκος Καραγιάννης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τουρισμού & Ανακύκλωσης, Χρήστος Στάμος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθημερινότητας, Γιώργος Ζορμπάς, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βασίλης Τσακιργιάννης, εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Πρασίνου & Περιβάλλοντος, Μανώλης Γεωργάτος, πρόεδρος ΚΕΔΜΑ, Τάσος Χρυσίνας, ειδικός σύμβουλος δημάρχου Μαραθώνος για θέματα Γραμματικού, Γιώργος Νησιώτης, δημοτικός σσύμβουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γ. Πατούλη Νέα Αρχή για την Αττική Γιασσάς Στέλιος, Αγγελής Δημήτρης, Καλύβας Δημήτρης, Μπαϊρακτάρης Πολυχρόνης, Ιωάννης Μουστακάτος, Πέτρος Μαρίνης, Δημήτρης Δαμάσκος, Τάσος Καρασαρλής, Β. Καβαλάρη, η Νότα Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος, ο Αριστείδης Παπουτσής, υποψήφιος δήμαρχος, ο Βασίλης Τσιλάβης, πρώην δήμαρχος Νέας Μάκρης. Επίσης ο διοικητής ΑΤ Μαραθώνα, αστυνόμος Χρήστος Τσιατσιάνης, ο υποδιοικητής Α.Τ. Μαραθώνα, ο υπαστυνόμος Α’ Βασιλειος Μπακόπουλος, ο διοικητής Π.Υ. Νέας Μάκρης, ο αντιπύραρχος Κώστας Σκύλαρης και ο Γεώργιος Καπερώνης, συνταγματάρχης – Διοικητής Αγ. Ανδρέα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet