Το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Οίνου «Wine Paris 2026» έδωσε ο Ν. Χαρδαλιάς
Περιφέρεια Αττικής

Το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Οίνου «Wine Paris 2026» έδωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής για την προώθηση του οινοτουρισμού, την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των αττικών κρασιών και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με όρους εξωστρέφειας και βιώσιμης ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στο Παρίσι, δίνοντας το «παρών» στη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών «Wine Paris 2026».

Η έκθεση διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο συνεδριακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles, της γαλλικής πρωτεύουσας και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις παγκοσμίως όσον αφορά τον κλάδο των κρασιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς εγκαινίασε το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο καταλαμβάνει κεντρική και ιδιαίτερα προβεβλημένη θέση στον εκθεσιακό χώρο. Σε αυτό, φιλοξενούνται τα εννέα μεγαλύτερα οινοποιεία του Λεκανοπεδίου, που συμμετέχουν με την ισχυρή χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας, αναδεικνύοντας τη διαρκή, ουσιαστική και θεσμική στήριξή της κλάδο, αλλά και τις στοχευμένες παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και στις αναπτυξιακές προοπτικές του αττικού αμπελώνα.

«Η παρουσία μας εδώ δεν είναι αποσπασματική· εντάσσεται σε έναν συνολικό και συνεκτικό σχεδιασμό, που αντιμετωπίζει το κρασί ως αναπτυξιακό εργαλείο, ως πολιτιστικό κεφάλαιο και ως εμπειρία με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet