Το ΠΕΣΥ Αττικής καταδικάζει με ψήφισμά του τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
REUTERS - VIACHESLAV RATYNSKYI
Κοινωνία

Το ΠΕΣΥ Αττικής καταδικάζει με ψήφισμά του τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μετά από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπερψήφισε το ψήφισμα της πλειοψηφούσας Παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, καταδικάζοντας την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και ζητά τον άμεσο τερματισμό του πολέμου. Διαφορετικά ψηφίσματα, τα οποία και καταψηφίστηκαν, κατατέθηκαν από τις παρατάξεις Δύναμη Ζωής και Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, αφού διατύπωσε το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και οι όποιες διαφορές να λυθούν με ειρηνικό τρόπο, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής «αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών και πρωτοστατεί στις δράσεις για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σταλεί στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας». Επίσης, τόνισε ότι η «Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για τη φιλοξενία προσφύγων, οι οποίοι επέλεξαν τη χώρα μας ως ασφαλές καταφύγιο».

Τέλος, η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι ο κ. Πατούλης μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου, στη Μασσαλία προκειμένου να λάβει μέρος ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην 9η διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών Κορυφής Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης. Όπως επισήμανε, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του στη διάσκεψη θα καταθέσει και το σχετικό ψήφισμα.

Διαβάστε τι αναφέρει το ψήφισμα

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet