Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Ο κόσμος καίγεται και η Περιφέρεια Αττικής ιδρύει… ΑΜΚΕ για την κλιματική αλλαγή
Κοινωνία

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Ο κόσμος καίγεται και η Περιφέρεια Αττικής ιδρύει… ΑΜΚΕ για την κλιματική αλλαγή

Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να δημιουργήσει ένα νέο, πανελλαδικό δίκτυο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό των επιπτώσεών της, τα… βάζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Η περιφερειακή παράταξη, στη σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι αβίωτες θερμοκρασίες καύσωνα των τελευταίων ημερών είναι φαινόμενα που, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι παροδικά. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και ο τρόπος ζωής στις μεγαλουπόλεις του καπιταλισμού θέτουν πλέον ζητήματα επιβίωσης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον πλανήτη: η πανδημική κρίση της COVID-19 το θυμίζει με τον χειρότερο τρόπο», για να προσθέσει: «Απέναντι σε αυτό το ζήτημα, που είναι ζήτημα ζωής και επιβίωσης, ειδικά στην Αττική των 4 εκατ. κατοίκων, η απάντηση θα έπρεπε να είναι μια ριζική αλλαγή στις καταστροφικές πολιτικές που έχουν χαραχτεί ως τώρα με γνώμονα το κέρδος: στην τσιμεντοποίηση και την οικοπεδοποίηση, την καταστροφή των φυσικών ρεμάτων, βουνών, ποταμών, το κλείσιμο των αιγιαλών, τις χωματερές, την άκρατη τουριστικοποίηση». 

Και η Αντικαπιταλιστική ανατροπή συνεχίζει:

«Οι προτεραιότητες του περιφερειάρχη, όμως, είναι πολύ διαφορετικές -όπως ακριβώς και οι προτεραιότητες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στις φυσικές καταστροφές. Εν μέσω καύσωνα και πυρκαγιών, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ψήφισε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία μιας (ακόμη) εταιρείας ΑΜΚΕ με την επωνυμία “CLIMATTICA-Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων για την Κλιματική Αλλαγή”. Η εταιρεία αυτή θα μελετήσει -λένε- την κλιματική αλλαγή και την ανταπόκριση των Δήμων και των Περιφερειών σε αυτήν. Την ίδια στιγμή βέβαια μέχρι σήμερα παραμένουν στα συρτάρια οι μελέτες του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αστεροσκοπείου, του Πολυτεχνείου και πλήθους άλλων Οργανισμών -αλλά θα τα μελετήσει καλύτερα o… σύμβουλος marketing που θα διοριστεί στην ΑΜΚΕ».

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης για την «Climattica»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet