Θ. Τζήμερος: Δούρου και Σγουρός, σε ρόλο «ουράς» του ΚΚΕ, δηλώνουν υπέρ της κομματικής βίας!
Πολιτική

Θ. Τζήμερος: Δούρου και Σγουρός, σε ρόλο «ουράς» του ΚΚΕ, δηλώνουν υπέρ της κομματικής βίας!

Τι πρόσφατες ανακοινώσεις των παρατάξεων Δύναμη Ζωής (Ρένα Δούρου) και Ανεξάρτηση Αυτοδιοίκηση Αττικής (Γιάννης Σγουρός) σχετικά με το ψήφισμα κατά της κομματικής βίας που συζητήθηκε στην πρόσφαρτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατακρίνει η παράταξη Δημιουργία Ξανά, με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Δεν φτάνει που αποχώρησαν από την ψηφοφορία με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει την κομματική βία στη δημόσια σφαίρα, δεν φτάνει που, ως ουρά του ΚΚΕ, υπερασπίστηκαν τους… δημοκρατικούς αγώνες των θιασωτών της σταλινικής δικτατορίας, οι παρατάξεις Δούρου και Σγουρού είχαν το θράσος να εκδώσουν και δελτία Τύπου, στα οποία υποστηρίζουν την άποψη πως η κομματική βία είναι… «βασική δικλείδα της Δημοκρατίας» και ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στους νόμους εντάσσεται στην «ατζέντα ακροδεξιού λαϊκισμού»!

Η Ρένα Δούρου, στην τοποθέτησή της, στηλίτευσε τα ψηφίσματα της διοίκησης και της παράταξης «Δημιουργία Ξανά», που αμφισβητούν βασικές δικλείδες της Δημοκρατίας, υιοθετώντας ατζέντα ακροδεξιού λαϊκισμού για τη δημιουργία πλειοψηφίας που θα λύνει τα χέρια της Περιφερειακής Αρχής.
Χαρακτηριστικά, η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής μίλησε για «ψηφίσματα -γραμμάτια της ακροδεξιάς στροφής της Διοίκησης», που πλήττουν και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφαιρώντας του «ζωτικό χώρο για τη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων, από τη δημόσια υγεία ως την προστασία του περιβάλλοντος και τις υποδομές».

Και συνεχίζει:

Οι αύρες του κ. Μητσοτάκη δείχνουν πόσο σύγχρονοι είναι οι αγώνες για Δημοκρατία και Ελευθερία. Δεν μπορεί μια διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να γυρνάει τον χρόνο πίσω και να θέτει υπό αμφισβήτηση βασικές κατακτήσεις – δικλείδες της Δημοκρατίας, μέσω ψηφισμάτων που αμφισβητούν στοιχειώδη θέματα λειτουργίας των πυλώνων της, των κομμάτων.

Τα στοιχειώδη θέματα που «αμφισβητούσε» το ψήφισμα είναι η άποψη συγκεκριμένων κομμάτων πως είναι υπεράνω του νόμου, πως μπορούν να παρανομούν και να βιαιοπραγούν ατιμώρητα. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από το σταλινικό του DNA.

Από κοντά κι ο Σγουρός, που μη έχοντας τι να γράψει ανακάλυψε… υποκρισία. Προφανώς δεν γνωρίζει την έννοια της λέξης, όπως και πολλών άλλων. Δεν φημίζεται άλλωστε για τη μόρφωσή του. Το δυνατό του σημείο ήταν οι κομματικές πλάτες, και τώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε υπό το βάρος των ανομιών (και των δανείων) του, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την πολιτική του μοίρα. Κάνει ότι δεν βλέπει πως το ψήφισμα δεν το υπερψήφισαν Χρυσαυγίτες αλλά ανεξάρτητοι σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι πρώην δικοί του, που αποχώρησαν από την παράταξή του, μην αντέχοντας το επίπεδο της «αντιπολίτευσης» στο οποίο επιδίδεται.

Βέβαια, ο λόγος της αποχώρησης Δούρου και Σγουρού από την ψηφοφορία είναι ηλίου φαεινότερος. Τον περιέγραψε με σαφήνεια ο Θάνος Τζήμερος εισάγοντας το ψήφισμα:

Πιστεύει κάποιος ότι τα κόμματα είναι υπεράνω του Συντάγματος; Άρα, προς τι η λύσσα τινών εξ υμών, για να μην συζητηθεί το ψήφισμα; Πού ανακάλυψαν κάποιοι εδώ μέσα, που μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι και νομικοί, ποινικοποίηση της σκέψης ή αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος;

Εγώ το αμφισβητώ; ή όσοι δηλώνουν πως τους νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή θα τους ακυρώσει ο λαός στην πράξη, όσοι από το πρωί μέχρι το βράδυ προτρέπουν για ανυπακοή και απειθαρχία, δηλαδή παρανομία, όσοι θεωρούν ότι νόμος δεν είναι ο νόμος που ψηφίζεται από τη Βουλή αλλά το δίκιο του Χ,Ψ,Ω, σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη περί δικαίου και μάλιστα ως αυτόκλητοι εκπρόσωποι του Χ,Ψ,Ω; Ο Μιχαλολιάκος δεν τα λέει αυτά; Δεν πιστεύω να τα λέει κάποιος άλλος, ε;

Ποιοι υποστηρίζουν στα τηλεοπτικά πάνελ ότι αν ήταν στη θέση του καρατέκα του Συντάγματος, που λίγο έλειψε να σπάσει τον αυχένα του αστυνομικού, θα έκαναν το ίδιο; Ποιοι γράφουν στις θέσεις τους, φόρα παρτίδα, ότι έχουν ως στόχο την επιβολή δικτατορίας στη χώρα, με ένοπλη εξέγερση; Δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες; Είναι κι άλλοι; Πέφτω απ’ τα σύννεφα!

Εγώ, λοιπόν, με το ψήφισμα που καταθέτω, όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά, φωτογραφίζω τον ολοκληρωτισμό. Δεν ξέρω ποιος επιποθεί διακαώς να μπει στο πλάνο του ολοκληρωτισμού. Το δικαστήριο είδε τη Χρυσή Αυγή. Εσείς βλέπετε κι άλλους;

Γιατί λοιπόν τσιρίζετε κάποιοι; Διότι αυτό το ψήφισμα δεν μιλάει για τη βία γενικώς και απροσδιορίστως, αλλά για την πολιτική, την κομματική βία. Σάς φέρνει φάτσα κάρτα με την πολιτική σας υποκρισία. Διότι το σενάριο «οι νόμοι είναι για τους κοινούς θνητούς κι όχι για τους πολιτικούς, οι οποίοι μπορούν να παρανομούν ατιμώρητοι», το εγκρίνατε και το παίζετε χρόνια τώρα, οι περισσότεροι από σας. Από τις κομματικές σας αφίσες και τα πανό με τα οποία ρυπαίνετε τον δημόσιο χώρο, μέχρι τις ειδεχθείς πράξεις βίας που διεπράχθησαν εδώ μέσα, και σε αυτή και στην προηγούμενη περίοδο, αλλά κάνατε πως δεν τις είδατε.

Αντιδράτε, γιατί αυτό το ψήφισμα σας εκθέτει. Αν το καταψηφίσετε, θα ξεγυμνωθεί η ασυνέπειά σας. Αν το υπερψηφίσετε, συμφωνείτε με τον ενοχλητικό Τζήμερο, στο ότι η νομιμότητα σε ένα κράτος δικαίου δεν είναι «α λα καρτ». Κι επειδή άλλα λέτε στο εκλογικό σας ακροατήριο, πώς θα το αντικρύσετε ξανά; Γι’ αυτό λυσσάξατε να αποσυρθεί με κωμικές δικαιολογίες ή με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Δεν τα καταφέρατε όμως. Αλλάζουν οι καιροί, και θ’ αλλάξουν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον, να είστε σίγουροι. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το ψήφισμα. Ο καθένας αντιμέτωπος με τη συνείδησή του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet