Πυροσβεστική: Κάθε δέκα λεπτά ξεσπά νέα πυρκαγιά – Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και την Πέμπτη 20/6 στην Αττική
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Κάθε δέκα λεπτά ξεσπά νέα πυρκαγιά – Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και την Πέμπτη 20/6 στην Αττική

«Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα πυρκαγιά», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, τονίζοντας ότι σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, όπως αναφέρει το in.gr. «Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο στάδιο» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Βαθρακογιάννης και προσέθεσε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα, με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί, όπως είπε ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Φωτιά: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης την Πέμπτη στην Αττική

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας καθώς τόσο σήμερα, όσο και αύριο, Πέμπτη (20/6) ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας παραμένει πολύ υψηλός, επιπέδου 4.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Πυροσβεστικής, οι περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Kεντρική και Nότια Εύβοια
  • Αργολίδα και περιοχές Κορινθίας, Λακωνίας, Βοιωτίας
  • Λέσβος, Χίος και Ψαρά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet