Πώς ψήφισε η Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών – Ποιοι εκλέγονται
Περιφέρεια Αττικής

Πώς ψήφισε η Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών – Ποιοι εκλέγονται

Αν και μείωσε τη διαφορά των 12 και μονάδων που τον χώριζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2015, η Ν.Δ. το μόνο που κατάφερε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ήταν να αυξήσει κατά μία τις έδρες της στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών (έφθασε τις 12 έδρες).

Το ΚΚΕ, αν και είδε το ποσοστό του να μειώνεται (από το 6,93% βρέθηκε στο 6,79%), κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση, αφού Το Ποτάμι… κύλησε στο 5,58% (7,67% τον Ιανουάριο.

Η Χ.Α. πέρασε στην τέταρτη θέση στη Β’ Αθηνών, με μικρή μείωση των ποσοστών της, διατηρώντας τις 3 έδρες της.

Στην κατάταξη ακολουθούν Το Ποτάμι στην 5η θέση, με 5,58% και 3 έδρες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ. στην 6η θέση, με 4,64% και 2 έδρες, οι ΑΝ.ΕΛ. στην 7η θέση, με 3,87% και 2 έδρες και η Ένωση Κεντρώων στην 8η θέση, με 3,61 και 2 έδρες.

Σημειώνεται ότι, εάν η Β’ Αθηνών αντιπροσώπευε την επικράτεια, τότε η Λαϊκή Ενότητα θα έμπαινε στη Βουλή, με ποσοστό 3,13%.

Στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών ψήφισαν συνολικά 911.094 πολίτες (ενσωμάτωση 99,2%), έναντι 1.047.825 στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, με το ποσοστό αποχής να κυμαίνεται στο 36,7% (27,18% τον Ιανουάριο).

Πατήστε στον πίνακα για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Εκλογικά αποτελέσματα Β' Αθηνών

Στη Β’ Αθηνών εκλέγονται:

ΣΥΡΙΖΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νικόλαος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης.

ΝΔ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει την έδρα στην παραδοσιακή του περιφέρεια), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου.

Χρυσή Αυγή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Γεώργιος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος.

ΚΚΕ: Δημήτρης Κουτσούμπας, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης.

Το Ποτάμι: Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς.

ΑΝΕΛ: Πάνος Καμμένος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος (αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου θα μπει στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ).

Εν. Κεντρώων: Βασίλης Λεβέντης, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet