Στήριξη στους πυρόπληκτους της Αττικής από τους «βόρειους» δήμους
Περιφέρεια Αττικής

Στήριξη στους πυρόπληκτους της Αττικής από τους «βόρειους» δήμους

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, ανακοινώνουν οι δήμοι του Βόρειου Τομέα της Αθήνας. Παράλληλα, όλοι οι δήμοι, ιδίως οι γειτονικοί, βοηθούν στο μέτωπο της κατάσβεσης και έχουν θέσει τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας.

Αναλυτικά (συνεχής ενημέρωση):

Αγία Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη ανοιχτό θα είναι από τις 12/8 και για όσο χρειαστεί, το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 & Κανάρη, είσοδος από Αμοργού, Αγία Παρασκευή), για τη φιλοξενία πυρόπληκτων.

Παράλληλα, σε 24ωρη επιφυλακή παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ υπενθυμίζεται πως και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό, για προληπτικούς λόγους.

Περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, τηλ. 21 0608 4614 – Τηλέφωνο επικοινωνίας με Πολιτική Προστασία: 6979 090000 / Μάκης Τάρλας, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, τηλ. 693 9607471.

Βριλήσσια

Δύο κλιματιζόμενες αίθουσες παρέχει ο Δήμος Βριλησσίων για όσους πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Έτσι, ανοιχτές παραμένουν για όσο χρειαστεί η αίθουσα στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (πρ. ΤΥΠΕΤ) στη συμβολή των οδών Μπακογιάννη και Πλαταιών και η αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων επί της οδού Κισσάβου 11.

Ακόμα, ο Δήμος Βριλησσίων ανοίγει για όσο χρειαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών και Σπύρου Λούη για την υποδοχή, φιλοξενία και διανυκτέρευση όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει την Αττική.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων στο τηλ. 6942 475475

Ηράκλειο Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί τους δημότες – κατοίκους της πόλης να συνδράμουν στην ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς της βορειοανατολικής Αττικής καθώς και στους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου (οδός Πρασίνου Λόφου έναντι δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου, κόμβος Αττικής Οδού) συλλέγονται νερά, ξηρά τροφή (κονσέρβες κ.ά.) αλλά και φάρμακα πρώτης ανάγκης για εγκαύματα ή τραυματισμούς (γάζες, αντισηπτικά κ.ά.) για ανθρώπους και ζώα την Δευτέρα 12 Αυγούστου έως τις 17.30 το απόγευμα και, εάν χρειαστεί, τις επόμενες ημέρες από τις 7.00 το πρωί έως τις 17.30.

Ήδη ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βοηθάει στην επιχείρηση κατάσβεσης με υδροφόρες και προσωπικό ενώ οι άνθρωποι του Γραφείου Αστικής Πανίδας είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην προσπάθεια διάσωσης και περίθαλψης των ζώων της πυρόπληκτης περιοχής.

Όσοι και όσες επιθυμούν, μπορούν να συμβάλουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και περίθαλψης ζώων είτε με δράση στις πυρόπληκτες περιοχές, είτε διαθέτοντας χώρο για φιλοξενία τις επόμενες ημέρες σε συνεννόηση με το Γραφείο Αστικής Πανίδας και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο τηλέφωνο 2102838065.

Κηφισιά

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ζηρίνειο είναι ανοιχτό και διαθέσιμο να υποδεχθεί τους πολίτες, που λόγω της πυρκαγιάς έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους και αναζητούν χώρο να φιλοξενηθούν. Το κλειστό γήπεδο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ι. Ζηρίνης» (είσοδος στο Κλειστό από την οδό Άνδρου) για όσο διάστημα χρειαστεί και θα λειτουργήσει ως πρώτο σημείο υποστήριξης του Δήμου για την υποδοχή και διανυκτέρευση των πυρόπληκτων.

Παράλληλα, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας τελούν σε διαρκή ετοιμότητα.

Χρήσιμα τηλέφωνα: Πολιτική προστασία Δήμου Κηφισιάς 210 6228335, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Πολιτική Προστασία πανελλαδικός αριθμός 112, Αστυνομία: 100.

Πεντέλη

Ο Δήμος Πεντέλης ενημέρωσε ότι για τη φιλοξενία των πολιτών παραμένουν ανοιχτοί οι παρακάτω χώροι:

  • Δημοτικό Κατάστημα Δ.Κ. Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2).
  • Δημαρχείο Δ.Κ. Μελισσίων (Καλαμβόκη 2α).
  • ΔΑΚ Κολυμβητήριο Δ.Κ. Μελισσίων (Παναγούλη 9).

Παράλληλα, ο Δήμος Πεντέλης έχει θέσει σε πλήρη ανάπτυξη όλες τις δυνάμεις που διαθέτει. Tηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας για τον Δήμο Πεντέλης: KEΠΙΧ 210-8040580, υπεύθυνη ΚΕΠΙΧ Κέλλυ Διακομανώλη 6909 042548, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μπούρας 6977 082945, δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου 6944 510738.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet