Θα ασχοληθεί το ΠεΣυ Αττικής με την αύξηση των τροχαίων;
Περιφέρεια Αττικής

Θα ασχοληθεί το ΠεΣυ Αττικής με την αύξηση των τροχαίων;

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα απέστειλε προς όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έκκληση για να συζητηθεί σε συνεδρίαση του δεύτερου το θέμα της αύξησης των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις το 2015 και την ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής στην κατηγορία της «υψηλής επικινδυνότητας» σε επίπεδο κυκλοφοριακού δικτύου.

Μάλιστα, ο Σύλλογος σπεύδει να σημειώσει ότι αυτή τη φορά ελπίζει να πραγματοποιηθεί η εν εν λόγω συζήτηση και «να μην ακολουθηθεί ξανά η πρακτική της διά της σιωπής παράκαμψης του θέματος», όπως είχε γίνει -όπως αναφέρει- με αντίστοιχα αιτήματα που είχαν αποσταλεί τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο του 2015.  και τον Δεκέμβρη του 2015.

Στη νέα του επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

ΕΚΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Αύξηση των θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων στην Περιφέρεια Αττικής το 2015. Έκκληση για συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακoύ Συμβουλίου Αττικής                                                                                   

Αθήνα 20 Μαΐου 2015                                     

Ο προσωρινός απολογισμός των τροχαίων συγκρούσεων στη διάρκεια του 2015, που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα, έδειξε δυστυχώς τη για πρώτη φορά μετά από δεκαοκτώ χρόνια αύξηση του αριθμού νεκρών από τροχαίες συγκρούσεις στη χώρα μας (εφ. Καθημερινή 14/5/2016: Αύξηση θυμάτων στα τροχαία ύστερα από 18 χρόνια).

Όπως αναφέρει η δημοσιευόμενη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, «τη μεγαλύτερη αύξηση νεκρών εμφανίζει η Αθήνα, με 25 θύματα περισσότερα απ’ ό,τι το 2014», ενώ στο σχετικό πίνακα που κατατάσει τις Περιφερειακες Ενότητες της χώρας με βάση την επικινδυνότητα του κυκλοφοριακού δικτύου το 2015 (Υψηλή – Μέτρια – Χαμηλή) η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στην κατηγορία Υψηλής Επικινδυνότητας.

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Είχαμε απευθυνθεί σε όλους σας δύο φορές (στις 25 Οκτωβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου 2015),  μετά τη δημοσιοποίηση των ανησυχητικών στοιχείων για την αύξηση του αριθμού των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις στην Περιφέρεια Αττικής κατα 30,1%  το πρώτο εξάμηνο του 2015, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2014, λέγοντας ότι: 

«Η πραγματικότητα αυτή επιβάλει μια ολοκληρωμένη συζήτηση στο επίπεδο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την παρουσία της Τροχαίας, που θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τα στοιχεία που αφορούν στα τροχαία συμβάντα στην Περιφέρεια Αττικής και εκπροσώπων των Δήμων όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συχνότητα ή σφοδρότητα τροχαίων συγκρούσεων, μια συζήτηση όπου θα αναλυθεί το θέμα και θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα οδηγήσουν σε μια αντίστροφη πορεία», ζητώντας  να συμμετάσχουμε και ΄μεις στη σχετική συζήτηση.

Δυστυχώς, ούτε συζήτηση έγινε, ούτε καμμία απάντηση λάβαμε.

Τα νέα στοιχεία για το 2015 μας αναγκάζουν να υποβάλουμε ξανά το ίδιο αίτημα, με την ελπίδα μιας θετικής ανταπόκρισης αυτή τη φορά.
 
Με εκτίμηση,

για τον Πανελλαδικο Συλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα

Ο προέδρος, Γιώργος Κουβίδης                                                              

  Ο γεν. γραμματέας, Αλέκος Κρητικός

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet