Ας μην ξεχνάμε αυτούς που ξαγρυπνούν για την προστασία μας
Πρόσωπα & Πράγματα

Ας μην ξεχνάμε αυτούς που ξαγρυπνούν για την προστασία μας

«Τόσοι δημοτικοί σύμβουλοι και ούτε ένας δεν σήκωσε το τηλέφωνο τόσες μέρες που παλεύουμε με τις φωτιές να ρωτήσει πώς είμαστε;» μου παραπονέθηκε δημοτικός σύμβουλος των Βορείων Προαστίων, που «ήτανε νιος και γέρασε» στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου όπου δραστηριοποιείται.

Με προβλημάτισε το παράπονό του, γιατί δεν αφορούσε μόνο τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όλους εμάς, τους «απέξω», που -λίγο πολύ- θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχουν κάποιοι, την ώρα που εμείς λιαζόμαστε στην παραλία, οι οποίοι καιροφυλακτούν στα ακόμη δασωμένα μέρη των Δήμων μας, ώστε να μην παραδοθούν κι αυτά στις φλόγες. Κι όταν συμβεί το κακό, είναι οι ίδιοι που τρέχουν να προσφέρουν τη συνδρομή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξάγρυπνοι, πνιγμένοι στον καπνό, γιατί αυτό επιτάσσει το εσωτερικό τους καθήκον.

Ας δείξουμε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Ας βρούμε τρόπους να στηρίξουμε – αναγνωρίσουμε το τιτάνιο έργο τους, που πραγματικά σώζει ζωές. Ας τους δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε τη σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία.

Χρειάζονται την επιβράβευσή μας. Χρειαζόμαστε την ανελλιπή παρουσία τους, χειμώνα καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet