Είναι ηρωίδες, αλλά μην τις χειροκροτήσουμε – Ας τις στηρίξουμε!
Πρόσωπα & Πράγματα

Είναι ηρωίδες, αλλά μην τις χειροκροτήσουμε – Ας τις στηρίξουμε!

Έχουν ήδη ριχθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τα δίνουν όλα για να σώσουν τον πατέρα, τη μάνα μας, τον συγγενή μας, τον φίλο μας.

Ο λόγος για τις 10 εξειδικευμένες νοσηλεύτριες που έφυγαν από την Κρήτη και τις οικογένειές τους για να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους στις σκληρά δοκιμαζόμενες νοσηλευτικές μονάδες της συμπρωτεύουσας. Οι ίδιες ομολόγησαν ότι φοβούνται κι ανησυχούν, αλλά τα συναισθήματα αυτά -τόσο ανθρώπινα στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε-  δεν τις απέτρεψαν από το να ακολουθήσουν τη συνείδηση και το καθήκον τους.

Ας μην τις χειροκροτήσουμε. Ας τις στηρίξουμε φροντίζοντας τον εαυτό μας και τον διπλανό μας, παραμένοντας ασφαλείς, ακολουθώντας τα μέτρα, ώστε να ελαφρύνουμε την -ούτως ή άλλως- σκληρή δουλειά τους στις ΜΕΘ. Αυτό περιμένουν από εμάς.

Τα χειροκροτήματα, τους επαίνουςς, τα «μπράβο», ας τα κρατήσουμε για όταν θα έχει τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Και να τα δώσουμε ουσιαστικά, ιδιαίτερα η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το έργο τους και αμείβοντάς το αναλόγως…

Για την ώρα να ευχηθούμε κουράγιο και δύναμη. Και σε αυτές και στους υπόλοιπους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που ήδη ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet