Σφραγίζει μπαρ στη Νέα Ερυθραία ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Σφραγίζει μπαρ στη Νέα Ερυθραία ο Δήμος Κηφισιάς

Κυρώσεις σε κατάστημα – μπαρ επέβαλε ο Δήμος Κηφισιάς, έπειτα από καταγγελίες πολιτών, και θα προχωρήσει στη σφράγιση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες πολιτών για κατάστημα – μπαρ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 61, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, ο Δήμος Κηφισιάς κίνησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τον έλεγχό του και, όπως σημειώνεται, «όπως όφειλε ο Δήμος ακολούθησε τη νομοθεσία και τις διαδικασίες που υπόκεινται σε συγκεκριμένες προθεσμίες και ισχύουν στο Δημόσιο τόσο σε θέματα ελέγχων όσο και σε θέματα ανάκλησης αδείας και σφράγισης καταστήματος».

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου συνεδρίασε για το θέμα την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, έπειτα από αυτοψίες, ελέγχους και βεβαιωμένες παραβάσεις από την Πολεοδομία Νέας Ιωνίας, την Άμεση Δράση και την Αστυνομία Νέας Ερυθραίας, ενώ ειδοποιήθηκε και η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει αρμόδιο τμήμα. Η Επιτροπή διαπίστωσε -μεταξύ άλλων- πολεοδομικές παραβάσεις με αποτέλεσμα να αποφασίσει την ανάκληση της άδειας του καταστήματος. «Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα παρανομούσε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κατά τον έλεγχο της Αστυνομίας και της Άμεσης Δράσης διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον Δήμο, ότι το εν λόγω κατάστημα λειτουργεί ως «Επιχείρηση Αναψυχής (μπαρ)», τροποποίηση που συνιστά έλλειψη άδειας για τη χρήση που ασκεί σήμερα καθώς και ότι κάνει χρήση μουσικής χωρίς σχετική άδεια. Συγκεκριμένα έχει υποβληθεί μήνυση από το Α.Τ. Νέας Ερυθραίας, με την επισήμανση ότι «προκαλείται εντονότατη και καταφανέστατη διατάραξη της κοινής ησυχίας των περιοίκων».

Κατόπιν αυτών, και όπως σημειώνει ο Δήμος, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε σφράγιση του εν λόγω καταστήματος-μπαρ σε πέντε ημέρες από την επίδοση της σχετικής εντολής, εφόσον αυτή δεν ανασταλεί από αρμόδιο Δικαστήριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet