«Έβαλε το τσουκάλι στη φωτιά» η Παραδοσιακή Κοινωνική Κουζίνα
Κοινωνία

«Έβαλε το τσουκάλι στη φωτιά» η Παραδοσιακή Κοινωνική Κουζίνα

Άρχισε τη λειτουργία της στον Δήμο Χαλανδρίου η Παραδοσιακή Κοινωνική Κουζίνα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Ευ ζην», σε δημοτικό χώρο, στην οδό Αγίας Παρασκευής 86-88. Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μπορούν να προμηθεύονται φθηνό και ποιοτικό φαγητό με κόστος μέχρι τρία ευρώ, καθημερινά από τις 12π.μ. έως τις 4μ.μ.

Αφίσα παραδοσιακής κουζίνας Δήμου ΧαλανδρίουΑντίστοιχο πρόγραμμα υπό την επωνυμία «Σπιτική Κουζίνα» λειτούργησε για πρώτη φορά στον Δήμο τον Μάρτιο του 2014, μετά από συνεργασία του Δήμου με ιδιώτη επαγγελματία.  Ο δημοτικός χώρος που είχε παραχωρηθεί για τη λειτουργία εκείνου του προγράμματος ήταν αυθαίρετος και το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να σφραγιστεί για ένα χρονικό διάστημα μερικών μηνών από τον Ιανουάριο του 2015. Η νέα διοίκηση του Δήμου νομιμοποίησε το σύνολο των κτηριακών εγκαταστάσεων και εξέδωσε νόμιμη άδεια λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος. Με τη λήξη της σύμβασης που είχε υπογραφεί με τη «Σπιτική Κουζίνα» έληξε και η συνεργασία με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Για τη συνέχιση του προγράμματος επιλέχθηκε, μετά από  προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η συνεργασία με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Ευ ζην», αφού αποτελεί πάγια θέση της διοίκησης του Δήμου η ενίσχυση όλων εκείνων των μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών, που παράλληλα προσφέρουν απασχόληση σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet