Σήμανση ήπιας κυκλοφορίας κοντά σε σχολείο ζητεί κάτοικος Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Σήμανση ήπιας κυκλοφορίας κοντά σε σχολείο ζητεί κάτοικος Αγ. Παρασκευής

Την τοποθέτηση σήμανσης ήπιας κυκλοφορίας κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής ζητεί από τον Δήμο ο κ. Γιώργος Σιετής, κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Σιετής αναφέρει:

Προς

τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο

Αξιότιμε κ. δήμαρχε – αγαπητέ Γιάννη,
κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ήθελα να σας ενημερώσω ότι στα όρια του Δήμου μας υπάρχει, από παλιά, μια υποβαθμισμένη περιοχή που λέγεται Τσακός.

Εκεί, υπάρχει κι άρχισε πάλι φέτος να λειτουργεί ένα σχολείο και νηπιαγωγείο, το 3ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής.

Πολύ κοντά σ΄ αυτό, υπάρχει κι ένας δρόμος που ονομάζεται Καραϊσκάκη. Ο δρόμος αυτός τα τελευταία χρόνια, για λόγους που δεν χρειάζεται να σας εξηγηθούν στην παρούσα, έχει γίνει σχεδόν ταχείας και μεγάλης κυκλοφορίας κυρίως στο κομμάτι του από Αρκαδίου μέχρι Βενιζέλου (φανάρι Κωβαίος). Το κομμάτι αυτό της Καραϊσκάκη τέμνεται κάθετα με δρόμους περάσματα (Αφροδίτης, Παπαφλέσσα, Μεσσηνίας, Κυκλάδων-Λυκείου-Σολωμού) εκατοντάδων παιδιών – μαθητών. Κοντά βρίσκεται και μια μικρή παιδική χαρά.

Δεν θέλω να σας ανησυχήσω και να σας κουράσω με τις παρακάτω έννοιες αλλά, ενημερωτικά αναφέρω ότι σε τέτοια σημεία λαιμητόμους, με παντελή έλλειψη κυκλοφοριακής διασφάλισης σχολικών συγκροτημάτων, παραμονεύει ο χάρος… κι αν αυτό σας λέει κάτι ή το θεωρείτε επείγον και σοβαρό, υπάρχει:

  • η κάθετη σήμανση (π.χ. Σχολείο Ταχύτητα 30 χλμ.),
  • η οριζóντια σήμανση στο οδóστρωμα κ.λπ. κ.λπ.

Με εκτίμηση, 

Γιώργος Α. Σιετής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet