ΠΕΔΥ: Υποχρεωτική η εξυπηρέτηση των πολιτών με ή χωρίς ραντεβού
Κοινωνία

ΠΕΔΥ: Υποχρεωτική η εξυπηρέτηση των πολιτών με ή χωρίς ραντεβού

Υποχρεωτική είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες που προσέρχονται στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας, ανεξάρτητα αν η προσέλευση πραγματοποιείται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού ή εκτάκτως, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Στην εγκύκλιο (ΑΠ 93672) που εξέδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός διευκρινίζεται ότι «οι γιατροί όλων των μονάδων της χώρας οφείλουν να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα και κατά τη διάρκεια του 7ώρου εργασίας τους τα προγραμματισμένα ραντεβού. Σε περίπτωση που γιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας δεν εξυπηρετεί κάποιο ραντεβού, θα δέχεται κανονικά τους πολίτες που προσέρχονται στη Μονάδα Υγείας χωρίς να έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων επίσκεψη, ανεξάρτητα από την ύπαρξη γιατρού υποδοχής στη Μονάδα».

Ως υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση του συνόλου των ληπτών υπηρεσιών υγείας, είτε με ραντεβού είτε χωρίς, ορίζεται ο διευθυντής της εκάστοτε Μονάδας, ο οποίος υποχρεούται να ενημερώσει το ιατρικό και λοιπό προσωπικό της Μονάδας για το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου και να την αναρτήσει σε εμφανές σημείο στην είσοδο ή στον χώρο αναμονής της Μονάδας.

Μάλιστα, για την παρακολούθηση εφαρμογής της εγκυκλίου κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας ΠΦΥ, αλλά και των κατά τόπους ΥΠΕ θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων σε Μονάδες Υγείας και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως τυχόν παράπονα ή/και καταγγελίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γραμματείας του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ([email protected]).

Για τις περιπτώσεις των πολιτών με περιορισμένη εξοικείωση με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διεκπεραίωση της καταγγελίας γίνεται με τη συνδρομή του διευθυντή της οικείας Μονάδας Υγείας.

Πηγή: in.gr/ Μαίρη Μπιμπή/ health.in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet