Ομιλία «Η σημασία της θεραπείας με κατοικίδια» στο Ν. Ψυχικό
Κοινωνία

Ομιλία «Η σημασία της θεραπείας με κατοικίδια» στο Ν. Ψυχικό

Ομιλία με θέμα «Η σημασία της θεραπείας με κατοικίδια στους ασθενείς με άνοια» διοργανώνεται τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, στις 18:00, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Λέσχη Φιλίας Δημιουργικής Ωριμότητας (ΚΑΠΗ) Νέου Ψυχικού με ομιλητές τους:

  • δρ. Ίλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και πρόεδρο του Επιστημονικού μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Δράση για την Ψυχική Υγεία».
  • Χρήστο Κούτση, εκπαιδευτή σκύλων.
  • Μαρίνα Λαμπροπούλου, εκπαιδεύτρια σκύλων θεραπείας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Λέσχης Φιλίας Δημιουργικής Ωριμότητας (ΚΑΠΗ) Νέου Ψυχικού, «η φροντίδα ενός ζώου συντροφιάς μπορεί να προσφέρει ένα αίσθημα σκοπού και πλήρωσης και να μειώσει τα συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης στους ανθρώπους κάθε ηλικίας.

»Είναι γνωστό παγκοσμίως ότι η παρουσία του σκύλου και της γάτας κοντά σε ηλικιωμένους μπορεί να μειώσει κατά πολύ το στρες και το άγχος καθώς αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα που έχουν οι σημαντικές δραστηριότητες (απασχολήσεις) στη ζωή των ασθενών με άνοια. Το να βγάζει κάποιος τον σκύλο του βόλτα, να τον περιποιείται, να τον χτενίζει, ακόμη και να τον χαϊδεύει, προσφέρει αυξανόμενη σωματική δραστηριότητα που ενισχύει την καρδιά, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και επιβραδύνει την απώλεια οστικού ιστού.

»Τα κατοικίδια κάνουν καλό για τη συναισθηματική και τη σωματική υγεία μας. Με απλά λόγια, τα κατοικίδια δεν είναι μόνον καλοί φίλοι, αλλά είναι και καλό φάρμακο».

Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6749137.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet