Συμμετοχή στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Ν. Πεντέλη από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Συμμετοχή στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Ν. Πεντέλη από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετείχε στον εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας  Πεντέλης.

Στεφάνι κατέθεσαν, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο, τους Εθελοντές και τους εργαζόμενους, οι Εθελοντές Πολύβιος Γεωργάκης και Σταμάτης Γκίκας.

Στο μήνυμά του για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, αναφέρει:

Θυμόμαστε, τιμούμε και εορτάζουμε τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη. Τιμούμε σήμερα εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Παράλληλα γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου και τη Λύτρωση από την αιώνια αμαρτία.

Η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας αναπόφευκτα επιβάλλει όχι μόνο την αναφορά σε πρόσωπα που σημάδεψαν, με τον αγώνα και τη θυσία τους υπέρ της πατρίδας, τη μεγάλη Εθνική Επανάσταση, αλλά και τον εθνικό προβληματισμό για το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι λαός που δεν μελετά την ιστορία του δεν έχει μέλλον! Είναι καθήκον μας, λοιπόν, σήμερα να μετατρέψουμε και πάλι την Επέτειο αυτή σε κινητήρια δύναμη αφύπνισης και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων σε πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο.

Δόξα, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάσταση και το μεγαλείο του Έθνους μας, οι αγώνες των οποίων τονίζουν έντονα το καθήκον μας να παραμείνουμε πιστοί στις προγονικές μας αρχές και αξίες και να υπερασπισθούμε, με πάθος και αυταπάρνηση, ό,τι και όσα εκείνοι με τη θυσία τους μας παρέδωσαν. Ιδιαίτερα σήμερα, που η Πατρίδα μας βρίσκεται «επί ξυρού ακμής», οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δικαίωση εκείνου του αγώνα, εκείνων των προγόνων, που δεν φοβήθηκαν κανένα ζυγό, καμιάς μορφής.

Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet