«Σιωπηλός μάρτυρας» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

«Σιωπηλός μάρτυρας» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

H Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 20:00, στο Πέτρινο, Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1 & Γραβιάς), την ταινία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Σιωπηλός μάρτυρας».

Λίγα λόγια για την ταινία:

To 2006 η Φυλακή Τρικάλων κλείνει ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας. Επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη φυλακή, επιστρέφουν σ΄ αυτή για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας. Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ιστορικό συγκρότημα της φυλακής; Ποια θα είναι η νέα χρήση του; Μία απροσδόκητη ανακάλυψη φέρνει στο φως το κρυμμένο μυστικό του μνημείου και θέτει το καίριο ερώτημα της διαχείρισης της ιστορικής μνήμης.

Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας και το βραβείο μουσικής στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής.

Την ταινία θα παρουσιάσουν ο σκηνοθέτης και ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet