Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κάλεσμα Δήμου Χαλανδρίου προς ιδιοκτήτες για αποψίλωση οικοπέδων

0
219 Προβολές

Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου) και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προχωρήσουν σε αποψίλωσή τως ιδιοκτησιών τους από τυχόν ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, καθώς και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων προβλέπεται ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός των συγκεκριμένων χώρων από τους δήμους. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου.

Όσον αφορά τον καθορισμό δαπάνης καθαρισμού αυτή θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των ιδιοκτητών θα γίνει από την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Xαλανδρίου, οι κοινόχρηστοι χώροι κατοικούμενων ή εγκαταλειμμένων κατοικιών, πολυκατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, διατηρούνται καθαροί με την φροντίδα των ιδιοκτητών τους. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να λαμβάνεται για την απομάκρυνση ξερών κλαδιών κ.λπ. που είναι δυνατόν να αποτελέσουν εστία πυρκαγιάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up