Η ΚΕΔΕ στο πλευρό των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ στο πλευρό των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη μη παροχή υπηρεσιών και βοήθειας σε 118.000 ωφελούμενους. Ταυτόχρονα διατυπώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες και χωρίς συμβάσεις 2 μήνες.

Με αφορμή τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Παρά τα συνεχή αιτήματα που διατυπώσαμε το προηγούμενο διάστημα τόσο τα υπουργεία, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο απευθυνθήκαμε με επιστολή μας, δεν έχουν αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία. Η αδικαιολόγητη ολιγωρία της κυβέρνησης έχει ως συνέπεια να βρίσκονται στον αέρα περίπου 800 εργαζόμενοι και 118.000 ωφελούμενοι από τα προγράμματα. Ζητούμε από την κυβέρνηση να μας πει πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για λειτουργήσουν οι δομές φτώχειας καθώς και τα Κέντρα Κοινότητας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Γ. Πατούλης, με πρωτοβουλία του το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από τις 28 Φεβρουαρίου είχε επισημάνει ότι έληγε η παράταση που έχει δοθεί από τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και είχε υπογραμμίσει ότι «οι Δομές αυτές δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, μέχρι να ενταχθεί η χρηματοδότησή τους, μέσω των ΠΕΠ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020». Για τον λόγο αυτό τόνιζε, ότι είναι αναγκαίο να δοθεί εντολή στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα και οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού, ως την οριστική τους ένταξη μέσω των ΠΕΠ στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Έως τώρα οι διαδικασίες για τη μετάβαση στις δομές του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με χρηματοδότηση από τα ΠΕΠ δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι, όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, να λειτουργούν ελάχιστες δομές (περίπου 20) και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και επωφελούνταν από αυτές να βρίσκονται αντιμέτωπα με ακραία φτώχεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet