Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου δράση για τη νόσο Πάρκινσον
Κοινωνία

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου δράση για τη νόσο Πάρκινσον

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείο Μνήμης του Νοσοκομείου «Υγεία», με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον, διοργάνωσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από διακεκριμένους επιστήμονες ενημέρωση του κοινού για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ολιστικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της νόσου, τόσο από ειδικούς νευρολόγους, όσο και από φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ υπήρξε ενημέρωση για το τι αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας τη σημαντική ενημερωτική ημερίδα υπογράμμισε ότι, «το στοίχημά μας είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού για το τι ακριβώς είναι η νόσος Πάρκινσον, πώς αντιμετωπίζεται σήμερα και τι επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον, καθώς και να μεταφέρουμε τις επιστημονικές γνώσεις των τελευταίων ετών στην καθημερινή ζωή των δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας που πάσχουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, η σφαιρική αντιμετώπιση, δηλαδή η φαρμακευτική, αλλά και η υποστηρικτική θεραπεία, όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη, είναι σημαντικά θέματα για την πορεία του κάθε ασθενή, καθώς ο καθένας είναι διαφορετικός και η εξατομικευμένη θεραπεία είναι προϋπόθεση για την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους».

«Στον Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις και να ενημερώνουμε τους πολίτες, καθώς η πρόληψη αποδεικνύεται καλύτερη της θεραπείας και η καλή υγεία αποτελεί προτεραιότητα και στόχο ζωής», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Τα θέματα που αφορούν σχετικά με τη νόσο Πάρκινσον ανέπτυξαν οι κ.κ. Μαρία Σταμέλου, επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Παν/μου Marburg, υπεύθυνη Τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών ΥΓΕΙΑ, Ιωάννης Βελέτζας, νευρολόγος, διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας Νοσοκομείου «Υγεία», Παρακευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείο Μνήμης «Υγεία», Ευάγγελος Μαναός, ιατρός Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης – φυσίατρος, Ίωνας Μπεράτης, ψυχολόγος – νευροψυχολόγος, Πατρίτσια Γιαννίκα, λογοθεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης «Υγεία».

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρέστησαν ο συντονιστής του έργου της διοίκησης Δήμου Αμαρουσίου, Δημήτρης Καρλαύτης, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet