Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ προς τιμή του Μ. Λοΐζου
Πολιτισμός

Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ προς τιμή του Μ. Λοΐζου

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε μέσα και έξω από την αίθουσα στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην εκδήλωση της  Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ προς τιμή του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Μάνου Λοΐζου.

Λιτή και απέριττη η οργάνωση από το τμήμα Πολιτισμού της ΝΕΒΑ, η παρουσίαση, οι ομιλίες, η μουσική, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Αλέξης Βάκης αναφέρθηκε στη μουσική διαδρομή του Μάνου και τη διαρκή σχέση του με την αριστερά.

Ο έκδοτης του εξαιρετικού  μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος», Θανάσης Συλιβός, διάβασε αποσπάσματα – ντοκουμέντα από αυτοπεριγραφικές βιωματικές αναφορές του ίδιου του Μάνου Λοΐζου.

Ο  μεγάλος  μας συνθέτης Χρήστος Λεοντής, προσωπικός φίλος του Μάνου Λοΐζου, μέσα από την κοινή προσωπική και καλλιτεχνική τους πορεία, με ιδιαίτερα παραστατικό και άμεσο λόγο, απέδωσε στην ουσία το πολιτικοκοινωνικό και πολιτιστικό στίγμα μιας ολόκληρης εποχής. Εποχής δημιουργίας, αγώνων, δυσκολιών, αναζητήσεων, σχέσεων, μουσικής και  λόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και  χαιρέτησε, «κάνοντας  μια μικρή αναφορά στα σημερινές εξελίξεις με την… αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ και τις δυσκολίες των ανθρώπων της μουσικής»,  ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Στο τέλος και μέχρι αργά η ορχήστρα «Λαϊκή παρέα» έπαιξε πολλά από τα ανεπανάληπτα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, αλλά και του Χρήστου Λεοντή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet