Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Παρέμβαση 3 Συλλόγων για την προστασία της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

0
292 Προβολές

Με κοινό έγγραφο προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, οι Σύλλογοι Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου, Νέου Αμαρουσίου και Πολυδρόσου, την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι των Δ.Σ. Κέλλυ Δάνου, Ζάκος Χατζηγιαννάκης και Παναγιώτης Πάντος αντίστοιχα, ζητούν τις ενέργειές του για το σύνολο των 2 χλμ. της παραρέματιας ζώνης του Αμαρουσίου στο ρέμα Πεντέλης-Χαλανδρίου, που πέρα από τη συμπερίληψή του στο εν ισχύ ΓΠΣ, ως προστατευόμενος φυσικός σχηματισμός, καλύπτεται και από τις πρόνοιες του Π/Δ (ΦΕΚ 659Δ/6.9.1995).

Το Π/Δ περιλαμβάνει τον χαρακτηρισμό «του χειμαρρικού ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου ως προστατευόμενου τοπίου, και καθορισμό των ορίων και ζωνών προστασίας αυτού, επιβολή όρων, απαγορεύσεων και περιορισμών εντός αυτών».

Με την ισχύουσα κατάσταση και της πάσης φύσεως πιέσεις, που είναι διαχρονικές και ισχυρές, σε πυκνοδομημένες αστικές περιοχές υψηλής αξίας γης για «ελαστική» ως μηδενική εφαρμογή του ΓΠΣ και των ρυθμίσεων του Π/Δ, ζητείται οι Υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και αποτυπώσουν όλες τις παρεκκλίσεις, να εκδηλώσουν τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της πράξης εφαρμογής του ΓΠΣ (Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου) και την ανάπλαση της ζώνης Α’, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Π/Δ στις πολεοδομικές ενότητες του Νέου Αμαρουσίου και του Πολυδρόσου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up