Β. Καραβάκος: Απόδειξη–κόλαφος για την απόπειρα αγοράς του οικοπέδου στον Κηφισό
Πολιτική

Β. Καραβάκος: Απόδειξη–κόλαφος για την απόπειρα αγοράς του οικοπέδου στον Κηφισό

Από το 2016 είχε αντιδράσει στην αγορά από τον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής οικοπέδου στον Κηφισό η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση. Ο λόγος για την αντίδραση αυτή ήταν η πρόταση της δημοτικής Αρχής του Μιλτιάδη Καρπέτα για αγορά με τιμή 175 ευρώ ανά τ.μ.

Η παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Καραβάκο, έρχεται τώρα να «επισφραγίσει» την αντίθεσή της αυτή, δίνοντας ως «έμπρακτη απόδειξη» -όπως αναφέρει- την πρόσφατη απόφαση για αγορά οικοπέδου από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) με το ποσό των 8 ευρώ ανά τ.μ.

Συγκεκριμένα, μέσω ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Στη Μεταμόρφωση 175 ευρώ, στο Μαρκόπουλο 8 ευρώ!
Έμπρακτη απόδειξη – κόλαφος για την απόπειρα αγοράς του οικοπέδου στον Κηφισό

Όλοι στη Μεταμόρφωση γνωρίζουν καλά την απόπειρα της δημοτικής Αρχής Καρπέτα να προβεί στην απευθείας αγορά ενός «οικοπέδου» στον Κηφισό, αντικειμενικής αξίας 256.000 ευρώ, με αντίτιμο 1.930.000 ευρώ. Η προσπάθεια να πληρωθεί κάποιος ιδιώτης με τιμή επταπλάσια της αντικειμενικής έπεσε στο κενό.

Η Συμμαχία Πολιτών συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό με την ενημέρωση όλης της πόλης, μέσω διανομής 10.000 φυλλαδίων για το θέμα, από τις 10 Ιουλίου 2016 ως τις 10 Οκτωβρίου 2016.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας και ακόμα ένα στοιχείο που αποτελεί κόλαφο για τη δημοτική Αρχή.

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), στον οποίο συμμετέχει η Μεταμόρφωση με δύο δημοτικούς συμβούλους (της πλευράς του κ. Καρπέτα), αγόρασε οικόπεδο εκτός σχεδίου για να εγκαταστήσει διαδημοτικό καταφύγιο ζώων. Για περίπου 17 στρέμματα δίνει 135.000 ευρώ. Δηλαδή αγοράζει με 8 ευρώ ανά τ.μ.!

Είναι προφανές ότι αυτές είναι οι τιμές της αγοράς. Δεν είναι τιμές αγοράς τα 175 ευρώ ανά τ.μ. που θα είχε πληρώσει η Μεταμόρφωση για ένα αντίστοιχο εκτός σχεδίου.

Ως Συμμαχία Πολιτών αισθανόμαστε ικανοποίηση για τη διάσωση των περίπου 2 εκατ. ευρώ του δημοτικού ταμείου, για τα οποία πρωτοστατήσαμε και ενημερώσαμε αναλυτικά την πόλη.

Αποδεικνύεται ότι η ενημέρωση των πολιτών και η ενεργή αντίδρασή τους μπορεί ν’ ανατρέψει αποφάσεις επαχθείς για τα συμφέροντα της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet