Σε εκδήλωση εορτασμού της εθνικής γιορτής της Γαλλίας ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Σε εκδήλωση εορτασμού της εθνικής γιορτής της Γαλλίας ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Η ανάληψη από το Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ήταν ένα από τα κύρια θέματα στην πανηγυρική εκδήλωση του Γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα Christophe Chantepy, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας, που έγινε στους κήπους του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Προσκεκλημένος του Γάλλου πρεσβευτή ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος περιγράφει την εκδήλωση:

Προσκεκλημένοι του πρεσβευτή στην παραδοσιακή δεξίωση που παρέθεσε σε διπλωμάτες, πολιτικούς και ανθρώπους του πολιτισμού, των τεχνών και της επιστήμης, το πρώτο πράγμα που συναντήσαμε με τη σύζυγό μου Κατερίνα Τζήκα, μετά την είσοδο στους κήπους, ήταν τα μπάνερ με το σήμα της υποψηφιότητας.

Για την υποψηφιότητα θα αποφασίσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αρχές Σεπτεμβρίου στη Λίμα του Περού. Αυτή την ώρα η πρότασή του προέδρου της Μπαχ είναι να αναλάβουν το Παρίσι και το Λος Άντζελες τη διοργάνωση των Αγώνων του 2024 και του 2028.

Ο πρέσβης στη σύντομη συζήτηση που είχαμε εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά για το Παρίσι. Το ίδιο μας είπε και η μεγάλη αοιδός Νάνα Μούσχουρη με την οποία είχαμε συναντηθεί πολλές φορές όταν η Αθήνα διεκδικούσε τη χρυσή Ολυμπιάδα του 1996 και η ίδια μετείχε πολύ ενεργά στην προσπάθεια. Η κα Μούσχουρη, είναι ακόμη στις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως αφού έχει φθάσει στα 300 εκατομμύρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet