Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Χιλιάδες πολίτες στο πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου

0
234 Προβολές

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, καθώς το θέατρο ήταν γεμάτο στις περισσότερες «Νύχτες Αλληλεγγύης», ενώ πολλές ήταν οι εκδηλώσεις που παρακολούθησαν δεκάδες όρθιοι θεατές. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που προσέλκυσαν περισσότερο κόσμο ήταν και αυτές της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου.

Η σπουδαία ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλόνισε δύο βραδιές το κοινό της Ρεματιάς ενσαρκώνοντας τη «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στην ομώνυμη παράσταση την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουλίου. Με τον Ζαχαρία Καρούνη στο πλευρό της να ερμηνεύει τραγούδια από τη ζωή της υπεραιωνόβιας Μικρασιάτισσας, τέσσερις ακόμη ηθοποιούς και δύο σολίστες μουσικούς, έδωσε στο κοινό μια μοναδική θεατρική αφήγηση πλούσια σε μνήμες και εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον θάνατο και τη συνέχιση της ζωής.

Τελευταία παράσταση του Ιουλίου ήταν για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, το Σάββατο 29 Ιουλίου, η «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», ένα έργο εμπνευσμένο από το γνωστό σαιξπηρικό δράμα. Η Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» έδωσε στο κοινό μια «φρέσκια» παράσταση με έντονα τα στοιχεία παρωδίας του κλασικού έργου διατηρώντας ωστόσο τον βασικό κορμό της πλοκής του μύθου. Από την παράσταση δεν έλειψε ούτε η «συνομιλία» με την επικαιρότητα και οι ηθοποιοί κέρδισαν το εγκάρδιο χειροκρότημα των θεατών.

Οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» επιστρέφουν και πάλι στην καθημερινότητα της πόλης στις 22 Αυγούστου με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και χορού που θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου, μέσω ανακοίνωσής του, καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να μοιράζονται στις «Νύχτες Αλληλεγγύης» τα έργα της τέχνης και του πολιτισμού τηρώντας ενεργή στάση αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας που είναι πιο ευάλωτοι στην κρίση. «Η ελεύθερη συνεισφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης και για τους πρόσφυγες αποτελεί πράξη ουσιαστικής συμπαράστασης σε όσους δοκιμάζονται πιο σκληρά αυτή την περίοδο», τονίζει ο Δήμος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up