Μήνυμα Μ. Καρπέτα για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Κοινωνία

Μήνυμα Μ. Καρπέτα για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Την κατανόηση και την ανεκτικότητα των κατοίκων αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ζητεί ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής, Μιλτιάδης Καρπέτας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δημάρχου σημειώνεται:

Η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι στενά και διπλά συνδεδεμένη με την ιστορία και τη ζωή της πόλης. Θρησκευτικά, γιατί γιορτάζει ο καθεδρικός Ναός και ο πολιούχος Σωτήρας και πολιτιστικά – ψυχαγωγικά, γιατί παραδοσιακά ήταν πάντα και παραμένει συνδεδεμένη με πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από πολιτιστικούς συλλόγους, στους οποίους παραχωρούνται από τον Δήμο οι δημοτικοί χώροι. Η διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία των εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια οδηγεί ευλόγως στη διεύρυνσή τους.

Η διοργάνωση πανηγυρικών εκδηλώσεων έχει αναπόφευκτα και αρνητικές επιπτώσεις στις λειτουργίες της πόλης ακόμα και ενοχλητικές για κάποιους από τους κατοίκους.

Λαμβανομένου, όμως, υπ΄ όψη ότι συμπίπτουν με την αιχμή των καλοκαιρινών διακοπών και μάλιστα φέτος με Σαββατοκύριακο, εκτιμάται ότι και οι οχλήσεις θα είναι περιορισμένες. Τα πλεονεκτήματα, εξάλλου, και τα οφέλη για την πόλη και την κοινωνία είναι προφανή και πολλαπλάσια. Και μόνο η επίσκεψη χιλιάδων κόσμου από όλη την Αττική είναι ένα πολύ θετικό γεγονός.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση και την ανεκτικότητα όλων, χάριν του γενικότερου συμφέροντος της πόλης και της κοινωνίας και ευχόμαστε ένα επιτυχές και ευχάριστο για όλους γιορταστικό διήμερο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet